Vervangingsmarkt personenautobanden gegroeid

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
De bandenmarkt blijft goed draaien. (Foto: Shutterstock)

Er werden in Europa in het eerste kwartaal van dit jaar 62 miljoen banden in de vervangingsmarkt voor personenauto’s verkocht, een stijging van 9 procent ten opzichte van 2021. Dat blijkt uit een publicatie van de European Tyre and Rubber Manufacturers Association (Etrma) over het eerste kwartaal van 2022.

De vereniging ziet in bijna alle segmenten een stijging ten opzichte van het eerste kwartaal van een jaar eerder. Vooral de markt voor allseason-banden ziet groei, constateert Bandenportaal.nl op basis van gegevens van de Etrma. De bij Etrma aangesloten bandenfabrikanten zijn samen goed voor zo’n 70 procent van de wereldwijde bandenverkoop (eerste montage en vervangingsmarkt).

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.