Nieuwbouw voor magazijn Apollo-Vredestein in Enschede

Apollo-Vredestein • De locatie in Enschede verzorgt momenteel de opslag en distributie van meer dan vijf miljoen banden per jaar.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Apollo

Het bandenmagazijn van Apollo-Vredestein in Enschede wordt grotendeels verbouwd om de efficiëntie te kunnen vergroten en de impact op het milieu te beperken. De heropening van het magazijn van 25 duizend vierkante meter staat gepland voor februari 2025, zo meldt Apollo Tyres, de eigenaar van Vredestein.

In het Vredestein-magazijn, dat in 1947 werd geopend, worden Apollo Tyres (voor vrachtwagens, bussen en terreinwagens) en Vredestein-banden (voor personenauto’s) gedistribueerd. De locatie verzorgt momenteel de opslag en distributie van meer dan vijf miljoen banden per jaar.

Zo’n 25 duizend vierkante meter van het magazijn wordt vanaf december gesloopt. De nieuwbouw wordt beter geïsoleerd en krijgt zonnepanelen op het dak. Deze nieuwste investering in de fabriek sluit aan bij het voornemen van Apollo Tyres om in 2050 CO2-neutraal te zijn.

Benoit Rivallant, ceo van Apollo Tyres Europe, ziet de nieuwbouw als ‘de volgende belangrijke fase in onze langetermijnverbintenis met Enschede.’

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Nieuwbouw voor magazijn Apollo-Vredestein in Enschede | Automotive Online

Nieuwbouw voor magazijn Apollo-Vredestein in Enschede

Apollo-Vredestein • De locatie in Enschede verzorgt momenteel de opslag en distributie van meer dan vijf miljoen banden per jaar.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Apollo

Het bandenmagazijn van Apollo-Vredestein in Enschede wordt grotendeels verbouwd om de efficiëntie te kunnen vergroten en de impact op het milieu te beperken. De heropening van het magazijn van 25 duizend vierkante meter staat gepland voor februari 2025, zo meldt Apollo Tyres, de eigenaar van Vredestein.

In het Vredestein-magazijn, dat in 1947 werd geopend, worden Apollo Tyres (voor vrachtwagens, bussen en terreinwagens) en Vredestein-banden (voor personenauto’s) gedistribueerd. De locatie verzorgt momenteel de opslag en distributie van meer dan vijf miljoen banden per jaar.

Zo’n 25 duizend vierkante meter van het magazijn wordt vanaf december gesloopt. De nieuwbouw wordt beter geïsoleerd en krijgt zonnepanelen op het dak. Deze nieuwste investering in de fabriek sluit aan bij het voornemen van Apollo Tyres om in 2050 CO2-neutraal te zijn.

Benoit Rivallant, ceo van Apollo Tyres Europe, ziet de nieuwbouw als ‘de volgende belangrijke fase in onze langetermijnverbintenis met Enschede.’

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.