Zeekr werkt aan Amerikaanse beursgang

Zeekr • Met een beursnotering wil het Chinese autobedrijf minstens 50 miljoen dollar ophalen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Zeekr
(Foto: Shutterstock)

EV-fabrikant Zeekr bereidt zich voor op een Amerikaanse beursgang. Met een notering aan Wall Street in New York wil het Chinese autobedrijf minstens 50 miljoen dollar ophalen. Dat blijkt uit documenten die Zeekr heeft ingediend bij de beurswaakhond SEC.

Zeekr maakt alleen elektrische auto’s en behoort tot de Geely Group van onder meer Volvo en Polestar. In de eerste negen maanden was de Zeekr 01 de best verkochte premium EV in China zelf. Wereldwijd verkocht het bedrijf in oktober 13.000 voertuigen.

Zeekr is inmiddels ook actief in ons land en Zweden terwijl in Duitsland bestellen nu mogelijk is. In de zomer is een speciale ‘shop’ geopend in het voormalige V&D pand aan het Rokin in Amsterdam. De eerste 288 auto’s voor Europese kopers werden eind augustus op een transportschip gezet.

‘Voortbouwend op het succes in Nederland en Zweden zal Zeekr haar aanwezigheid uitbreiden naar zes landen in 2024 met de ambitie om uit te breiden naar de meeste landen in West-Europa in 2026,’ deelde het bedrijf destijds mee in een persbericht.

AM Powerranking

In de derde editie van de AM Powerranking kreeg Zeekr de slagingskans ‘redelijk tot klein’ toegedicht. ‘Zeekr heeft formidabele concurrentie; vooral ook van concerngenoot Volvo. En Volvo kan daarbij leunen op een sterk retailnetwerk, terwijl Zeekr voor direct sales kiest,’ zo schreef AM eind september.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Zeekr werkt aan Amerikaanse beursgang | Automotive Online

Zeekr werkt aan Amerikaanse beursgang

Zeekr • Met een beursnotering wil het Chinese autobedrijf minstens 50 miljoen dollar ophalen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Zeekr
(Foto: Shutterstock)

EV-fabrikant Zeekr bereidt zich voor op een Amerikaanse beursgang. Met een notering aan Wall Street in New York wil het Chinese autobedrijf minstens 50 miljoen dollar ophalen. Dat blijkt uit documenten die Zeekr heeft ingediend bij de beurswaakhond SEC.

Zeekr maakt alleen elektrische auto’s en behoort tot de Geely Group van onder meer Volvo en Polestar. In de eerste negen maanden was de Zeekr 01 de best verkochte premium EV in China zelf. Wereldwijd verkocht het bedrijf in oktober 13.000 voertuigen.

Zeekr is inmiddels ook actief in ons land en Zweden terwijl in Duitsland bestellen nu mogelijk is. In de zomer is een speciale ‘shop’ geopend in het voormalige V&D pand aan het Rokin in Amsterdam. De eerste 288 auto’s voor Europese kopers werden eind augustus op een transportschip gezet.

‘Voortbouwend op het succes in Nederland en Zweden zal Zeekr haar aanwezigheid uitbreiden naar zes landen in 2024 met de ambitie om uit te breiden naar de meeste landen in West-Europa in 2026,’ deelde het bedrijf destijds mee in een persbericht.

AM Powerranking

In de derde editie van de AM Powerranking kreeg Zeekr de slagingskans ‘redelijk tot klein’ toegedicht. ‘Zeekr heeft formidabele concurrentie; vooral ook van concerngenoot Volvo. En Volvo kan daarbij leunen op een sterk retailnetwerk, terwijl Zeekr voor direct sales kiest,’ zo schreef AM eind september.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.