‘Zeekr wil 1 miljard dollar ophalen bij investeerders’

Zeekr • Het bedrijf wil met een wereldwijde rondgang langs investeerders de geesten rijp maken voor een beursgang.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Shutterstock)

Het Chinese automerk Zeekr, onderdeel van Geely, gaat op een roadtrip om geld op te halen bij investeerders. Het bedrijf wil wereldwijd van geldschieters horen of er belangstelling is aandelen te kopen ter waarde van 1 miljard dollar.

Die aandelenemissie moet gebeuren bij een geplande beursgang in de VS. Na de beursgang hoopt Zeekr een marktwaarde te bereiken van meer dan 13 miljard dollar.

Zeekr heeft de komende twee weken ontmoetingen gepland met investeerders in Hong Kong, Singapore, Londen, New York, Boston, Californië en het Midden-Oosten. Geely wil de berichten volgens Reuters niet bevestigen.

Als de beursgang slaagt dan is deze met 1 miljard dollar de grootste introductie (IPO) van een Chinees bedrijf op een Amerikaanse beurs in de afgelopen twee jaar, toen taxideelbedrijf Didi in 2021 4,4 miljard dollar ophaalde.

De autofabrikant verkocht vorig jaar 72 duizend voertuigen en wil er dit jaar 140 duizend afzetten. In Nederland opent Zeekr dit najaar een flagshipstore aan het Rokin in Amsterdam.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

‘Zeekr wil 1 miljard dollar ophalen bij investeerders’ | Automotive Online

‘Zeekr wil 1 miljard dollar ophalen bij investeerders’

Zeekr • Het bedrijf wil met een wereldwijde rondgang langs investeerders de geesten rijp maken voor een beursgang.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Shutterstock)

Het Chinese automerk Zeekr, onderdeel van Geely, gaat op een roadtrip om geld op te halen bij investeerders. Het bedrijf wil wereldwijd van geldschieters horen of er belangstelling is aandelen te kopen ter waarde van 1 miljard dollar.

Die aandelenemissie moet gebeuren bij een geplande beursgang in de VS. Na de beursgang hoopt Zeekr een marktwaarde te bereiken van meer dan 13 miljard dollar.

Zeekr heeft de komende twee weken ontmoetingen gepland met investeerders in Hong Kong, Singapore, Londen, New York, Boston, Californië en het Midden-Oosten. Geely wil de berichten volgens Reuters niet bevestigen.

Als de beursgang slaagt dan is deze met 1 miljard dollar de grootste introductie (IPO) van een Chinees bedrijf op een Amerikaanse beurs in de afgelopen twee jaar, toen taxideelbedrijf Didi in 2021 4,4 miljard dollar ophaalde.

De autofabrikant verkocht vorig jaar 72 duizend voertuigen en wil er dit jaar 140 duizend afzetten. In Nederland opent Zeekr dit najaar een flagshipstore aan het Rokin in Amsterdam.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.