Mercedes-Benz maakt bijna 15 miljard euro winst

Redactie Redactie
Foto: Mercedes

Mercedes-Benz heeft vorig jaar een nettowinst gehaald van 14,8 miljard euro, 63 procent meer dan in 2021. De omzet ging met 16 procent omhoog naar ruim 150 miljard euro.

Mercedes-Benz Cars haalde een record brutomarge van 14,6 procent terwijl dat een jaar eerder nog 13,1 procent was. Bij de bestelwagentak verbeterde de brutomarge van 8,3 naar 11,2 procent maar bij Mobility Services was sprake van een daling van 22,0 naar 16,8 procent.

2022 was het eerste jaar voor Mercedes-Benz zonder de vrachtwagendivisie die is verzelfstandigd als Daimler Truck. De ‘scherpe focus op high-end personenauto’s en premium bestelwagens’, zoals Mercedes-Benz Group het noemt in het financiële bericht, werpt dus zijn vruchten af. Ook de strikte kostenbeheersing speelde een rol bij het verder opvoeren van de winst.

Mercedes-Benz benadrukt dat de transformatie doorgaat, met de aankondiging van een wereldwijd laadnetwerk, een aangepast productienetwerk om de bouw van EV’s op te schalen en nieuwe partnerschappen voor ruwe grondstoffen en chips.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Mercedes-Benz maakt bijna 15 miljard euro winst | Automotive Online

Mercedes-Benz maakt bijna 15 miljard euro winst

Redactie Redactie
Foto: Mercedes

Mercedes-Benz heeft vorig jaar een nettowinst gehaald van 14,8 miljard euro, 63 procent meer dan in 2021. De omzet ging met 16 procent omhoog naar ruim 150 miljard euro.

Mercedes-Benz Cars haalde een record brutomarge van 14,6 procent terwijl dat een jaar eerder nog 13,1 procent was. Bij de bestelwagentak verbeterde de brutomarge van 8,3 naar 11,2 procent maar bij Mobility Services was sprake van een daling van 22,0 naar 16,8 procent.

2022 was het eerste jaar voor Mercedes-Benz zonder de vrachtwagendivisie die is verzelfstandigd als Daimler Truck. De ‘scherpe focus op high-end personenauto’s en premium bestelwagens’, zoals Mercedes-Benz Group het noemt in het financiële bericht, werpt dus zijn vruchten af. Ook de strikte kostenbeheersing speelde een rol bij het verder opvoeren van de winst.

Mercedes-Benz benadrukt dat de transformatie doorgaat, met de aankondiging van een wereldwijd laadnetwerk, een aangepast productienetwerk om de bouw van EV’s op te schalen en nieuwe partnerschappen voor ruwe grondstoffen en chips.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.