Autoverkopen EU blijven toenemen, VW Group marktleider

Acea • Het is de twaalfde maand op rij dat het aantal registraties toeneemt.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Er zijn in de maand juli ruim 15 procent meer personenauto’s in de Europese Unie verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar. In totaal werden er meer dan 851 duizend auto’s geregistreerd. Dat meldt de Europese brancheorganisatie Acea.

Volkswagen Group is de marktleider in de EU. In juli had het Duitse concern ruim 27 procent van de markt in handen. Stellantis volgde op de tweede plaats en was goed voor bijna 17 procent van alle autoverkopen. Daarna volgden Renault Groupe (10,6 procent), Hyundai Group (9,2 procent) en Toyota Motor Company (6,8 procent).

Volgens Acea groeien vrijwel alle markten vorige maand, inclusief de vier grote autolanden, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. In de eerste zes maanden van het jaar werden er 6,3 miljoen auto’s verkocht in de EU, een stijging van bijna 18 procent vergeleken met de eerste helft van vorig jaar.

Aandeel EV groeit

Het marktaandeel van EV’s groeide in juli tot 13,6 procent. Vorig jaar was dit nog geen 10 procent. Benzineauto’s en diesels zijn goed voor de helft van alle nieuwe verkopen. Een derde van de verkochte auto’s vorige maand was een hybride.

Door een tekort aan onderdelen, zoals chips tijden de coronaperiode, stonden de verkopen vorig jaar onder druk. Nu de toeleveringsproblemen zijn opgelost, worden er fors meer auto’s afgeleverd.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Autoverkopen EU blijven toenemen, VW Group marktleider | Automotive Online

Autoverkopen EU blijven toenemen, VW Group marktleider

Acea • Het is de twaalfde maand op rij dat het aantal registraties toeneemt.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Er zijn in de maand juli ruim 15 procent meer personenauto’s in de Europese Unie verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar. In totaal werden er meer dan 851 duizend auto’s geregistreerd. Dat meldt de Europese brancheorganisatie Acea.

Volkswagen Group is de marktleider in de EU. In juli had het Duitse concern ruim 27 procent van de markt in handen. Stellantis volgde op de tweede plaats en was goed voor bijna 17 procent van alle autoverkopen. Daarna volgden Renault Groupe (10,6 procent), Hyundai Group (9,2 procent) en Toyota Motor Company (6,8 procent).

Volgens Acea groeien vrijwel alle markten vorige maand, inclusief de vier grote autolanden, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. In de eerste zes maanden van het jaar werden er 6,3 miljoen auto’s verkocht in de EU, een stijging van bijna 18 procent vergeleken met de eerste helft van vorig jaar.

Aandeel EV groeit

Het marktaandeel van EV’s groeide in juli tot 13,6 procent. Vorig jaar was dit nog geen 10 procent. Benzineauto’s en diesels zijn goed voor de helft van alle nieuwe verkopen. Een derde van de verkochte auto’s vorige maand was een hybride.

Door een tekort aan onderdelen, zoals chips tijden de coronaperiode, stonden de verkopen vorig jaar onder druk. Nu de toeleveringsproblemen zijn opgelost, worden er fors meer auto’s afgeleverd.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.