‘VW laat legendarische Scout-truck ontwikkelen door Magna Steyr’

Volkswagen Group • De Scout, ooit van Internationaal Harvester, is in de VS een legendarisch model.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag

Het Oostenrijkse Magna Steyr, waar onder meer de Steyr vrachtwagens én de Mercedes-Benz G-Klasse worden gebouwd, heeft van Volkswagen opdracht gekregen om een elektrische pick up-truck te ontwikkelen voor de Amerikaanse markt. Die zou op de markt moeten komen onder de merknaam Scout. Met de opdracht is 450 miljoen euro gemoeid, meldt de Oostenrijkse krant Kleine Zeitung. Het bericht is niet bevestigd door VW.

Volkswagen Group liet in het verleden de Audi TT bij Magna Steyr ontwikkelen. Nu is de ontwikkeling van de Scout in volle gang, meldt Kleine Zeitung. De elektrische pickup wordt uiteindelijk in de VS gebouwd. Het doel is dat er in het eerste productiejaar 2027 al 150 duizend van de band lopen.

Ooit was de Scout een legendarisch model terreinwagen van International Harvester. De tegenhanger van de Jeep werd tot 1980 gebouwd, onder meer met grote V8-motoren. De merknaam Scout is in de loop der jaren enkele malen verkocht en kwam uiteindelijk bij VW terecht.

Ook merken als Rivian en Tesla (Cybertruck) werken aan elektrische pick-up voor de Amerikaanse markt.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘VW laat legendarische Scout-truck ontwikkelen door Magna Steyr’ | Automotive Online

‘VW laat legendarische Scout-truck ontwikkelen door Magna Steyr’

Volkswagen Group • De Scout, ooit van Internationaal Harvester, is in de VS een legendarisch model.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag

Het Oostenrijkse Magna Steyr, waar onder meer de Steyr vrachtwagens én de Mercedes-Benz G-Klasse worden gebouwd, heeft van Volkswagen opdracht gekregen om een elektrische pick up-truck te ontwikkelen voor de Amerikaanse markt. Die zou op de markt moeten komen onder de merknaam Scout. Met de opdracht is 450 miljoen euro gemoeid, meldt de Oostenrijkse krant Kleine Zeitung. Het bericht is niet bevestigd door VW.

Volkswagen Group liet in het verleden de Audi TT bij Magna Steyr ontwikkelen. Nu is de ontwikkeling van de Scout in volle gang, meldt Kleine Zeitung. De elektrische pickup wordt uiteindelijk in de VS gebouwd. Het doel is dat er in het eerste productiejaar 2027 al 150 duizend van de band lopen.

Ooit was de Scout een legendarisch model terreinwagen van International Harvester. De tegenhanger van de Jeep werd tot 1980 gebouwd, onder meer met grote V8-motoren. De merknaam Scout is in de loop der jaren enkele malen verkocht en kwam uiteindelijk bij VW terecht.

Ook merken als Rivian en Tesla (Cybertruck) werken aan elektrische pick-up voor de Amerikaanse markt.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.