ElectricBrands in financiële problemen, bouw Xbus bij VDL Nedcar onzeker

ElectricBrands • ElectricBrands doet geen uitspraken over de mogelijke overeenkomst met VDL Nedcar.
Redactie Redactie
Xbus
(Foto: Presskit ElectricBrands/Xbus)

Het Duitse mobiliteitsbedrijf ElectricBrands heeft uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank in Darmstadt. Het bedrijf wil onder leiding van het eigen management een grondige reorganisatie doorvoeren. Dochterbedrijven XBus, Evetta en ElectricBrands Financial Service worden in de reorganisatie meegenomen, aldus ElectricBrands in een persbericht.

ElectricBrands kwam naar eigen zeggen in financiële problemen door de stijging van de ontwikkelingskosten en de afzwakkende economie. Ceo Max Brandt, die pas eind oktober is aangetreden, zegt in het persbericht: “We gaan vooruit en zullen in de komende weken een nieuw lichtgewicht voertuig op de markt zetten. De salarissen zijn voor de komende maanden gegarandeerd en we zijn in nauw contact met onze partners en andere belanghebbenden.’’

ElectricBrands was tot nu toe van plan de productie van de XBus eind dit jaar of begin 2025 te starten. Dat was overigens al ruim twee jaar later dan oorspronkelijk gehoopt. Die productie zou dan volgens de laatste plannen moeten gebeuren bij VDL Nedcar in Born. In het persbericht wordt verder niet gezegd of die overeenkomst nog door kan gaan.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

ElectricBrands in financiële problemen, bouw Xbus bij VDL Nedcar onzeker | Automotive Online

ElectricBrands in financiële problemen, bouw Xbus bij VDL Nedcar onzeker

ElectricBrands • ElectricBrands doet geen uitspraken over de mogelijke overeenkomst met VDL Nedcar.
Redactie Redactie
Xbus
(Foto: Presskit ElectricBrands/Xbus)

Het Duitse mobiliteitsbedrijf ElectricBrands heeft uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank in Darmstadt. Het bedrijf wil onder leiding van het eigen management een grondige reorganisatie doorvoeren. Dochterbedrijven XBus, Evetta en ElectricBrands Financial Service worden in de reorganisatie meegenomen, aldus ElectricBrands in een persbericht.

ElectricBrands kwam naar eigen zeggen in financiële problemen door de stijging van de ontwikkelingskosten en de afzwakkende economie. Ceo Max Brandt, die pas eind oktober is aangetreden, zegt in het persbericht: “We gaan vooruit en zullen in de komende weken een nieuw lichtgewicht voertuig op de markt zetten. De salarissen zijn voor de komende maanden gegarandeerd en we zijn in nauw contact met onze partners en andere belanghebbenden.’’

ElectricBrands was tot nu toe van plan de productie van de XBus eind dit jaar of begin 2025 te starten. Dat was overigens al ruim twee jaar later dan oorspronkelijk gehoopt. Die productie zou dan volgens de laatste plannen moeten gebeuren bij VDL Nedcar in Born. In het persbericht wordt verder niet gezegd of die overeenkomst nog door kan gaan.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.