EU-autoverkoop september 9% hoger, Ford en Tesla verliezen

EU autoverkoop • De meeste merken wisten in september flink te plussen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Seat

In september werden in Europa 861.062 personenauto’s geregistreerd, een groei van 9,2 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van de Europese fabrikantenkoepel  Acea. Over het hele jaar zijn er 7,9 miljoen auto’s geregistreerd, een plus van 16 procent.

Elektrische auto’s zijn goed voor een marktaandeelvan 15 procent, een fractie hoger dan september vorig jaar.

Volkswagen was net als voorgaande maanden het grootste concern, met 214 duizend registraties (+9,6%) in september. De groep heeft een marktaandeel van 25 procent. Vooral Seat deed het heel goed, met een groei 46,7 procent.

Stellantis is de nummer 2 in Europa, met 165 duizend geregistreerde voertuigen in september (+11,3%). Het marktaandeel is 19,3 procent.  Het grootste merk uit groep, Peugeot, bleef met een groei van 1,5 procent wat achter.

Nummer 3 is Renault, met een marktaandeel van 10,4 procent. Het concern, waarvan Renault en Dacia de grootste merken zijn wist 89.530 duizend te registreren, een groei van 5,1 procent.

Bij de kleinere fabrikanten vallen vooral de cijfers van Ford en Tesla op. Ford registreerde 29.124 auto’s (-12,9%). Tesla behaalde met 23,834 auto’s (-9,8%) een marktaandeel van 2,8 procent, aldus Acea.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

EU-autoverkoop september 9% hoger, Ford en Tesla verliezen | Automotive Online

EU-autoverkoop september 9% hoger, Ford en Tesla verliezen

EU autoverkoop • De meeste merken wisten in september flink te plussen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Seat

In september werden in Europa 861.062 personenauto’s geregistreerd, een groei van 9,2 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van de Europese fabrikantenkoepel  Acea. Over het hele jaar zijn er 7,9 miljoen auto’s geregistreerd, een plus van 16 procent.

Elektrische auto’s zijn goed voor een marktaandeelvan 15 procent, een fractie hoger dan september vorig jaar.

Volkswagen was net als voorgaande maanden het grootste concern, met 214 duizend registraties (+9,6%) in september. De groep heeft een marktaandeel van 25 procent. Vooral Seat deed het heel goed, met een groei 46,7 procent.

Stellantis is de nummer 2 in Europa, met 165 duizend geregistreerde voertuigen in september (+11,3%). Het marktaandeel is 19,3 procent.  Het grootste merk uit groep, Peugeot, bleef met een groei van 1,5 procent wat achter.

Nummer 3 is Renault, met een marktaandeel van 10,4 procent. Het concern, waarvan Renault en Dacia de grootste merken zijn wist 89.530 duizend te registreren, een groei van 5,1 procent.

Bij de kleinere fabrikanten vallen vooral de cijfers van Ford en Tesla op. Ford registreerde 29.124 auto’s (-12,9%). Tesla behaalde met 23,834 auto’s (-9,8%) een marktaandeel van 2,8 procent, aldus Acea.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.