Indiaas Mahindra bouwt EV’s in samenwerking met VW Group

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Het Indiase Mahindra en VW Group intensiveren hun samenwerking. (Foto: VW Group)

De VW Group en Mahindra, een Indiaas auto- en motorfietsmerk, hebben hun samenwerking geïntensiveerd, vooral op het gebied van technologie, zo maken ze bekend. Mahindra zal componenten van het MEB-platform (Modulaire E-Antriebs Baukasten) Modulaire E-Antriebs Baukasten) van VW Group voor EV’s gaan gebruiken.

Op basis van dit nieuwe platform heeft Mahindra vijf elektrische suv’s gepresenteerd. Deze nieuwe modellen, XUV en BE, zullen naar verwachting eind 2024 op de Indiase markt worden gelanceerd. Het is de bedoeling dat er in 2016 nog vier nieuwe modellen op de markt komen.

Groei

“Samen kunnen we een aanzienlijke bijdrage leveren aan de elektrificatie van India, een enorme automarkt met ambitieuze verplichtingen op het gebied van klimaatbescherming”, aldus Thomas Small, lid van de Raad van Bestuur van VW. Met ongeveer drie miljoen nieuwe auto’s per jaar is India een van de belangrijkste afzetgebieden in die regio. Vooralsnog bleef de elektrificatie nog uit in India, mede omdat de laadinfrastructuur vaak nog onvoldoende is.

De Mahindra Groep is opgericht in 1945 en is, naar eigen zeggen, één van de grotere concerns in India en heeft vooral een sterke positie op het gebied van landbouw- en bedrijfsvoertuigen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Indiaas Mahindra bouwt EV’s in samenwerking met VW Group | Automotive Online

Indiaas Mahindra bouwt EV’s in samenwerking met VW Group

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Het Indiase Mahindra en VW Group intensiveren hun samenwerking. (Foto: VW Group)

De VW Group en Mahindra, een Indiaas auto- en motorfietsmerk, hebben hun samenwerking geïntensiveerd, vooral op het gebied van technologie, zo maken ze bekend. Mahindra zal componenten van het MEB-platform (Modulaire E-Antriebs Baukasten) Modulaire E-Antriebs Baukasten) van VW Group voor EV’s gaan gebruiken.

Op basis van dit nieuwe platform heeft Mahindra vijf elektrische suv’s gepresenteerd. Deze nieuwe modellen, XUV en BE, zullen naar verwachting eind 2024 op de Indiase markt worden gelanceerd. Het is de bedoeling dat er in 2016 nog vier nieuwe modellen op de markt komen.

Groei

“Samen kunnen we een aanzienlijke bijdrage leveren aan de elektrificatie van India, een enorme automarkt met ambitieuze verplichtingen op het gebied van klimaatbescherming”, aldus Thomas Small, lid van de Raad van Bestuur van VW. Met ongeveer drie miljoen nieuwe auto’s per jaar is India een van de belangrijkste afzetgebieden in die regio. Vooralsnog bleef de elektrificatie nog uit in India, mede omdat de laadinfrastructuur vaak nog onvoldoende is.

De Mahindra Groep is opgericht in 1945 en is, naar eigen zeggen, één van de grotere concerns in India en heeft vooral een sterke positie op het gebied van landbouw- en bedrijfsvoertuigen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.