‘Batterijfabrikant Northvolt haalt ruim 1 miljard euro op bij investeerders’

Batterijfabriek • Het bedrijf poogt de grootste batterijfabrikant van Europa te worden.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Artist impression van de Zweedse accufabriek van Northvolt. (Foto: Northvolt)

De Zweedse producent van lithium-ion batterijen, Northvolt, haalt 1,1 miljard euro op bij investeerders. Dat vertelt de financieel directeur Alexander Hartman bij Northvolt aan Reuters.

De investeerders zijn onder andere vermogensbeheerder BlackRock en verschillende Canadese pensioenfondsen. “De sector voor batterijproductie heeft een aantrekkelijk groeipotentieel door de versnellende adoptie van batterijopslag en elektrische voertuigen”, zei David Giordano, wereldwijd hoofd klimaatinfrastructuur bij BlackRock. “Als toonaangevende investeerder in de energietransitie kijken we ernaar uit om hun blijvende groei te ondersteunen.”

Andere investeerders die deelnamen, waren onder meer Goldman Sachs, Volkswagen, Baillie Gifford, Swedbank Robur, het Singaporese GIC en het in Hong Kong gevestigde Chow Tai Fook Enterprises. Dat meldt Reuters.

Batterijfabrieken

De nieuwe financiële middelen helpen Northvolt met de uitbreiding van het aantal batterijfabrieken. Het bedrijf heeft momenteel verschillende fabrieken in Europa en kondigde medio mei aan een nieuwe fabriek te bouwen in Duitsland. De bouw van de Duitse fabriek moet later dit jaar beginnen. In 2026 zouden de eerste batterijen van de band rollen.

Met de laatste financieringsronde heeft Northvolt sinds 2017 meer dan 8 miljard euro opgehaald. Met dat geld poogt het concern de grootste batterijfabrikant van Europa te worden.

Niet alleen Northvolt is bezig met het uitbreiden van het aantal batterijfabrieken in Europa. Ook Stellantis roert zich. Volkswagen en BMW werken afzonderlijk ook aan de opening van een batterijfabriek.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

‘Batterijfabrikant Northvolt haalt ruim 1 miljard euro op bij investeerders’ | Automotive Online

‘Batterijfabrikant Northvolt haalt ruim 1 miljard euro op bij investeerders’

Batterijfabriek • Het bedrijf poogt de grootste batterijfabrikant van Europa te worden.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Artist impression van de Zweedse accufabriek van Northvolt. (Foto: Northvolt)

De Zweedse producent van lithium-ion batterijen, Northvolt, haalt 1,1 miljard euro op bij investeerders. Dat vertelt de financieel directeur Alexander Hartman bij Northvolt aan Reuters.

De investeerders zijn onder andere vermogensbeheerder BlackRock en verschillende Canadese pensioenfondsen. “De sector voor batterijproductie heeft een aantrekkelijk groeipotentieel door de versnellende adoptie van batterijopslag en elektrische voertuigen”, zei David Giordano, wereldwijd hoofd klimaatinfrastructuur bij BlackRock. “Als toonaangevende investeerder in de energietransitie kijken we ernaar uit om hun blijvende groei te ondersteunen.”

Andere investeerders die deelnamen, waren onder meer Goldman Sachs, Volkswagen, Baillie Gifford, Swedbank Robur, het Singaporese GIC en het in Hong Kong gevestigde Chow Tai Fook Enterprises. Dat meldt Reuters.

Batterijfabrieken

De nieuwe financiële middelen helpen Northvolt met de uitbreiding van het aantal batterijfabrieken. Het bedrijf heeft momenteel verschillende fabrieken in Europa en kondigde medio mei aan een nieuwe fabriek te bouwen in Duitsland. De bouw van de Duitse fabriek moet later dit jaar beginnen. In 2026 zouden de eerste batterijen van de band rollen.

Met de laatste financieringsronde heeft Northvolt sinds 2017 meer dan 8 miljard euro opgehaald. Met dat geld poogt het concern de grootste batterijfabrikant van Europa te worden.

Niet alleen Northvolt is bezig met het uitbreiden van het aantal batterijfabrieken in Europa. Ook Stellantis roert zich. Volkswagen en BMW werken afzonderlijk ook aan de opening van een batterijfabriek.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.