BMW trekt miljard euro uit voor Hongaarse batterijfabriek

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De batterijfabriek moet eind 2025 volledig draaien. (Foto: BMW)

BMW gaat een batterijfabriek bouwen in het Hongaarse Debrecen, zo maakt de Duitse automaker bekend. Op hetzelfde terrein wordt ook een auto-assemblagefabriek gebouwd. Deze fabriek werd in 2018 al aangekondigd, maar in 2020 werd de bouw tijdelijk stopgezet door de corona pandemie. Een half jaar geleden is de bouw weer hervat.

De voorgenomen investering van 1 miljard euro wordt voor de batterijproductie verhoogd naar 2 miljard euro. Ook komen er  nog eens 500 arbeidsplaatsen bij, wat het totaal brengt op 1.500 banen. De batterijfabriek moet eind 2025 volledig draaien.

De productie van BMW’s toekomstige Neue Klasse start in de Hongaarse fabriek.

“In Debrecen bouwen we de meest geavanceerde fabriek ter wereld. Met onze iFactory zetten we nieuwe industrienormen voor de productie van voertuigen. Onze investeringen onderstrepen onze systematische aanpak om e-mobiliteit te implementeren”, aldus Milan Nedeljković, lid van de Raad van Bestuur van BMW AG, Productie. Eerder opende de fabrikant al in China een zogenoemde iFactory.

BMW trekt miljard euro uit voor Hongaarse batterijfabriek | Automotive Online

BMW trekt miljard euro uit voor Hongaarse batterijfabriek

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De batterijfabriek moet eind 2025 volledig draaien. (Foto: BMW)

BMW gaat een batterijfabriek bouwen in het Hongaarse Debrecen, zo maakt de Duitse automaker bekend. Op hetzelfde terrein wordt ook een auto-assemblagefabriek gebouwd. Deze fabriek werd in 2018 al aangekondigd, maar in 2020 werd de bouw tijdelijk stopgezet door de corona pandemie. Een half jaar geleden is de bouw weer hervat.

De voorgenomen investering van 1 miljard euro wordt voor de batterijproductie verhoogd naar 2 miljard euro. Ook komen er  nog eens 500 arbeidsplaatsen bij, wat het totaal brengt op 1.500 banen. De batterijfabriek moet eind 2025 volledig draaien.

De productie van BMW’s toekomstige Neue Klasse start in de Hongaarse fabriek.

“In Debrecen bouwen we de meest geavanceerde fabriek ter wereld. Met onze iFactory zetten we nieuwe industrienormen voor de productie van voertuigen. Onze investeringen onderstrepen onze systematische aanpak om e-mobiliteit te implementeren”, aldus Milan Nedeljković, lid van de Raad van Bestuur van BMW AG, Productie. Eerder opende de fabrikant al in China een zogenoemde iFactory.