Volkswagen investeert 1 miljard in nieuw Chinees bedrijf

Volkswagen • De ontwikkelingstijd van elektrische auto’s moet met 30 procent afnemen.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Volkswagen)

Volkswagen Group gaat 1 miljard euro investeren in een nieuw bedrijf in China voor de ontwikkeling van connected, elektrische voertuigen. Dit heeft het bedrijf deze week bekendgemaakt tijdens de Shanghai Auto Show.

De nieuwe onderneming krijgt de naam 100%TechCo en moet R&D gaan combineren met de lokale inkoop van onderdelen, kennis en software. Volkswagen wil hiermee de ontwikkelingstijd van nieuwe auto’s en technologie met 30 procent verkorten, en auto’s sneller op de markt kunnen brengen die voldoen aan de wensen van Chinese autokopers.

Volkswagen zal eerst de ontwikkeling van modellen binnen de joint venture met Anhui, op basis van het MEB-platform, in het nieuwe bedrijf onderbrengen. Daarna worden ook alle andere projecten hier ondergebracht.

Volkswagen verwacht de nieuwe eenheid in 2024 operationeel te hebben. Er komen meer dan tweeduizend mensen te werken.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.  

Volkswagen investeert 1 miljard in nieuw Chinees bedrijf | Automotive Online

Volkswagen investeert 1 miljard in nieuw Chinees bedrijf

Volkswagen • De ontwikkelingstijd van elektrische auto’s moet met 30 procent afnemen.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Volkswagen)

Volkswagen Group gaat 1 miljard euro investeren in een nieuw bedrijf in China voor de ontwikkeling van connected, elektrische voertuigen. Dit heeft het bedrijf deze week bekendgemaakt tijdens de Shanghai Auto Show.

De nieuwe onderneming krijgt de naam 100%TechCo en moet R&D gaan combineren met de lokale inkoop van onderdelen, kennis en software. Volkswagen wil hiermee de ontwikkelingstijd van nieuwe auto’s en technologie met 30 procent verkorten, en auto’s sneller op de markt kunnen brengen die voldoen aan de wensen van Chinese autokopers.

Volkswagen zal eerst de ontwikkeling van modellen binnen de joint venture met Anhui, op basis van het MEB-platform, in het nieuwe bedrijf onderbrengen. Daarna worden ook alle andere projecten hier ondergebracht.

Volkswagen verwacht de nieuwe eenheid in 2024 operationeel te hebben. Er komen meer dan tweeduizend mensen te werken.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.