Volkswagen kondigt meer investeringen in elektrificatie aan

Volkswagen •
Ook wil het bedrijf meer focus op winstgevende segmenten.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
(Foto: Volkswagen)

Volkswagen Group past zijn elektrificatiestrategie aan. Volgende maand komt het concern met een herzien toekomstplan. Daarop vooruitlopend meldde het concern vrijdag al dat er meer aandacht naar elektrisch rijden gaat en waarschijnlijk ondergaat het modellengamma veranderingen.

In de afgelopen jaren werd het r&d-budget voor elektrificering al opgeschroefd tot tientallen miljarden euro’s.

De Raad van Commissarissen meldde dat Volkswagen de komende vijf jaar meer gaat investeren in elektrische auto’s en software. De toezichtraad wil dat er ‘een duidelijke routekaart voor software en platforms’ komt om meer met digitalisering en elektrische mobiliteit te kunnen doen.

Verder wil Volkswagen de winstgevendheid verbeteren door meer te focussen op de segmenten met de hoogste marges. Daarmee volgt het onder meer concerns als Mercedes.

De planningsgesprekken bij Volkswagen worden normaliter in november gehouden, maar er waren problemen bij softwaretak Cariad. Die dochter, die eigen software voor auto’s moet ontwikkelen, had te maken met dure vertragingen. De nieuwe topman Oliver Blume besloot daarom eerst orde op zaken te stellen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Volkswagen kondigt meer investeringen in elektrificatie aan | Automotive Online

Volkswagen kondigt meer investeringen in elektrificatie aan

Volkswagen •
Ook wil het bedrijf meer focus op winstgevende segmenten.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
(Foto: Volkswagen)

Volkswagen Group past zijn elektrificatiestrategie aan. Volgende maand komt het concern met een herzien toekomstplan. Daarop vooruitlopend meldde het concern vrijdag al dat er meer aandacht naar elektrisch rijden gaat en waarschijnlijk ondergaat het modellengamma veranderingen.

In de afgelopen jaren werd het r&d-budget voor elektrificering al opgeschroefd tot tientallen miljarden euro’s.

De Raad van Commissarissen meldde dat Volkswagen de komende vijf jaar meer gaat investeren in elektrische auto’s en software. De toezichtraad wil dat er ‘een duidelijke routekaart voor software en platforms’ komt om meer met digitalisering en elektrische mobiliteit te kunnen doen.

Verder wil Volkswagen de winstgevendheid verbeteren door meer te focussen op de segmenten met de hoogste marges. Daarmee volgt het onder meer concerns als Mercedes.

De planningsgesprekken bij Volkswagen worden normaliter in november gehouden, maar er waren problemen bij softwaretak Cariad. Die dochter, die eigen software voor auto’s moet ontwikkelen, had te maken met dure vertragingen. De nieuwe topman Oliver Blume besloot daarom eerst orde op zaken te stellen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.