VDL Nedcar zoekt verbreding in activiteiten, praat met XBUS

VDL Nedcar • Het werk aan mobiliteitsoplossingen wil VDL Nedcar onderbrengen in zijn Mobility Innovation Centre (MIC).
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
VDL Nedcar wil voor meerdere bedrijven auto's bouwen
VDL Nedcar heeft in de afgelopen jaren grond aangekocht om deze activiteiten onder te brengen bij VDL Nedcar in Born. (Foto: VDL Nedcar)

Autofabriek VDL Nedcar wil niet meer voor één automerk werken, maar voor verschillende automerken voertuigen produceren. Ook wil het aan ‘duurzame mobiliteitsoplossingen’ werken en de groei van zusterbedrijven binnen VDL Groep ondersteunen. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht.

Electricbrands

VDL Nedcar is in gesprek met Electricbrands over de productie van twee light electric vehicles (LEV), de e-stadsauto Evetta en de modulaire XBUS. De planning is dat de Evetta in het tweede kwartaal van 2024 in Born wordt geproduceerd en de eerste XBUS een jaar later. Het bijbehorende productievolume is volgens de producent afhankelijk van de verkoopcijfers. ElectricBrands heeft al orders voor ongeveer 16 duizend exemplaren van de XBUS en ruim duizend van de Evetta.

Het werk aan mobiliteitsoplossingen wil VDL Nedcar onderbrengen in zijn Mobility Innovation Centre (MIC). Verder wil het MIC aan een demoproductielijn voor zware en complexe batterijpakketten opzetten. Dat doet de fabriek in samenwerking met verschillende partners die aan de elektrificatie van het Nederlandse wagenpark werken. De batterijproductielijn moet volgende maand getest worden.

Mini cabrio electric

Ondanks dat het contract met BMW afloopt gaat BMW toch een duizendtal exemplaren van de Mini Cabrio Electric, werelds eerste cabriolet met puur elektrische aandrijving, bouwen.  De productie van de beperkte editie van dit model staat gepland voor april 2023 en valt onder het lopende contract.

Geplaatst in rubriek:
Nienke Eusterbrock
Nienke Eusterbrock

Nienke Eusterbrock is redacteur bij Automotive.