Nog eens 2.000 banen weg bij VDL Nedcar

VDL Nedcar • Er blijven ongeveer 450 arbeidsplaatsen over.
Kim Andriessen Kim Andriessen
VDL Nedcar in Born (foto: Shutterstock)

Bij autofabriek VDL Nedcar in Born verdwijnen in maart volgend jaar nog eens 2.000 banen. Daarmee schrapt moederbedrijf VDL het merendeel van de nog overgebleven banen bij de fabriek in Midden-Limburg, zo meldt het ANP. De medewerkers verliezen hun baan omdat BMW per 1 maart 2024 geen auto’s meer laat bouwen in Born.

Er blijven iets minder dan 450 arbeidsplaatsen over. Aanvankelijk werd gedacht dat zo’n 500 tot 600 mensen hun baan zouden kunnen behouden met andere activiteiten – VDL gaat in Born batterijmodules assembleren voor BMW Group. Maar dat aantal valt dus lager uit dan eerst gedacht.

Eerder werd al bekend dat er voor duizend uitzendkrachten en vijfhonderd vaste medewerkers geen werk meer zou zijn bij VDL Nedcar. Deze groep kwam 1 november al op straat te staan. De nieuwe ontslagen komen daarbovenop. VDL heeft de ondernemingsraad nu advies gevraagd over deze ontslagronde.

VDL houdt 435 medewerkers ook in dienst zodat het meteen kan opstarten, mocht er alsnog een nieuwe opdrachtgever worden gevonden, zo meldt de regionale omroep 1Limburg. VDL Nedcar zet voor de periode na BMW in op een paar pijlers. Zo gaat het Britse Gordon Murray in de toekomst mogelijk twee SUV’s laten bouwen in Born, maar daar zijn nog geen handtekeningen voor gezet, zo meldt 1Limburg. Ook het Duitse ElectricBrands is in beeld. Dit bedrijf wil onder meer een elektrisch minibusje (de Xbus) op de markt brengen. Bouwlocatie zou Born kunnen zijn, maar ook dit is nog allesbehalve definitief.

Nog eens 2.000 banen weg bij VDL Nedcar | Automotive Online

Nog eens 2.000 banen weg bij VDL Nedcar

VDL Nedcar • Er blijven ongeveer 450 arbeidsplaatsen over.
Kim Andriessen Kim Andriessen
VDL Nedcar in Born (foto: Shutterstock)

Bij autofabriek VDL Nedcar in Born verdwijnen in maart volgend jaar nog eens 2.000 banen. Daarmee schrapt moederbedrijf VDL het merendeel van de nog overgebleven banen bij de fabriek in Midden-Limburg, zo meldt het ANP. De medewerkers verliezen hun baan omdat BMW per 1 maart 2024 geen auto’s meer laat bouwen in Born.

Er blijven iets minder dan 450 arbeidsplaatsen over. Aanvankelijk werd gedacht dat zo’n 500 tot 600 mensen hun baan zouden kunnen behouden met andere activiteiten – VDL gaat in Born batterijmodules assembleren voor BMW Group. Maar dat aantal valt dus lager uit dan eerst gedacht.

Eerder werd al bekend dat er voor duizend uitzendkrachten en vijfhonderd vaste medewerkers geen werk meer zou zijn bij VDL Nedcar. Deze groep kwam 1 november al op straat te staan. De nieuwe ontslagen komen daarbovenop. VDL heeft de ondernemingsraad nu advies gevraagd over deze ontslagronde.

VDL houdt 435 medewerkers ook in dienst zodat het meteen kan opstarten, mocht er alsnog een nieuwe opdrachtgever worden gevonden, zo meldt de regionale omroep 1Limburg. VDL Nedcar zet voor de periode na BMW in op een paar pijlers. Zo gaat het Britse Gordon Murray in de toekomst mogelijk twee SUV’s laten bouwen in Born, maar daar zijn nog geen handtekeningen voor gezet, zo meldt 1Limburg. Ook het Duitse ElectricBrands is in beeld. Dit bedrijf wil onder meer een elektrisch minibusje (de Xbus) op de markt brengen. Bouwlocatie zou Born kunnen zijn, maar ook dit is nog allesbehalve definitief.