BMW schikt met VDL Nedcar voor 80 miljoen

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Het bedrijf is met meer dan vierduizend werknemers een van de grootste werkgevers van Limburg (foto: Shutterstock)

BMW schikt met VDL Nedcar voor tientallen miljoenen voor het vroegtijdig ontbinden van het contract. Het operationeel netto resultaat van de VDL Group werd in maart  bekendgemaakt en zat op een bedrag van 145 miljoen euro. Het netto resultaat is bij de jaarrekening met 80 miljoen euro naar boven bijgesteld. Dit bevestigd VDL aan Automotive.

​​De autobouwer sloot in 2019 een deal om tot 2030 BMW’s en Mini’s te bouwen in de fabrieken van VDL, maar zag daar een jaar later van af. De productie zou aanvankelijk op 1 november 2023 stoppen, maar de deadline is verschoven naar 1 maart 2024.

Het Duitse bedrijf beëindigde de deal vanwege ‘veranderde marktomstandigheden’. De hoogte van de schikking wordt nu pas bekend omdat de accountant en VDL Nedcar het niet eens waren hoe de 80 miljoen euro in de boeken moest worden opgenomen. Uiteindelijk werd besloten het bedrag op te tellen bij de winst van VDL over 2021, die daardoor uitkomt op 225 miljoen euro.

Geen opvolger

Voor BMW’s en Mini’s rolde er Volvo’s en Mitsubishi’s van de band in Limburg. Bijna twee jaar na de contractontbinding heeft de enige autofabriek van Nederland nog geen opvolger voor BMW. Het bedrijf heeft wel gesprekken lopen maar kan daar nog niets over zeggen. VDL Nedcar, dat vorig jaar een omzet van twee miljard had, is met meer dan vierduizend werknemers een van de grootste werkgevers van Limburg.

BMW schikt met VDL Nedcar voor 80 miljoen | Automotive Online

BMW schikt met VDL Nedcar voor 80 miljoen

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Het bedrijf is met meer dan vierduizend werknemers een van de grootste werkgevers van Limburg (foto: Shutterstock)

BMW schikt met VDL Nedcar voor tientallen miljoenen voor het vroegtijdig ontbinden van het contract. Het operationeel netto resultaat van de VDL Group werd in maart  bekendgemaakt en zat op een bedrag van 145 miljoen euro. Het netto resultaat is bij de jaarrekening met 80 miljoen euro naar boven bijgesteld. Dit bevestigd VDL aan Automotive.

​​De autobouwer sloot in 2019 een deal om tot 2030 BMW’s en Mini’s te bouwen in de fabrieken van VDL, maar zag daar een jaar later van af. De productie zou aanvankelijk op 1 november 2023 stoppen, maar de deadline is verschoven naar 1 maart 2024.

Het Duitse bedrijf beëindigde de deal vanwege ‘veranderde marktomstandigheden’. De hoogte van de schikking wordt nu pas bekend omdat de accountant en VDL Nedcar het niet eens waren hoe de 80 miljoen euro in de boeken moest worden opgenomen. Uiteindelijk werd besloten het bedrag op te tellen bij de winst van VDL over 2021, die daardoor uitkomt op 225 miljoen euro.

Geen opvolger

Voor BMW’s en Mini’s rolde er Volvo’s en Mitsubishi’s van de band in Limburg. Bijna twee jaar na de contractontbinding heeft de enige autofabriek van Nederland nog geen opvolger voor BMW. Het bedrijf heeft wel gesprekken lopen maar kan daar nog niets over zeggen. VDL Nedcar, dat vorig jaar een omzet van twee miljard had, is met meer dan vierduizend werknemers een van de grootste werkgevers van Limburg.