Bosch lanceert vacaturesite garagejobs.nl

Bosch • Volgens het CBS staan er bij garages zo’n 8.400 vacatures open.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Bosch)

Om iets te doen aan het tekort aan automonteurs komen Bosch Car Service en Bosch-werkplaatsformule Autocrew met een gezamenlijk initiatief: vacaturesite garagejobs.nl.

Volgens het CBS staan er bij garages zo’n 8.400 vacatures open. Het invullen van die vacatures, onder meer door de branche aantrekkelijker te maken, is een grote uitdaging. Daarnaast zijn scholing en bijscholing de belangrijkste speerpunten in de aftermarket.

Op de vacaturesite van Bosch staan inmiddels 100 openstaande vacatures bij de 600 aangesloten Bosch en Autocrew garages in Nederland, zo laat het bedrijf weten. Ook zijn er vacatures te vinden in België en Luxemburg.

De verwachting is dat het aantal vacatures nog zal toenemen omdat deelnemende bedrijven deze zelf kunnen plaatsen op de website. Tegelijkertijd kunnen werkzoekenden hun cv uploaden.

De introductie van de website is gekoppeld aan een speciale actie, waarbij een rijdende billboardauto met pech langs de weg staat. ‘Hiermee willen we met een knipoog laten zien, dat de behoefte aan automonteurs groot is en dat je als monteur via het vacatureplatform garagejobs.nl de leukste jobs in de automotive kan vinden’, aldus Bosch.

De autobranche kent al enkele grote vacaturesites, zoals Jobmotive. Op Jobmotive staan momenteel ruim tweeduizend vacatures.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.  

Bosch lanceert vacaturesite garagejobs.nl | Automotive Online

Bosch lanceert vacaturesite garagejobs.nl

Bosch • Volgens het CBS staan er bij garages zo’n 8.400 vacatures open.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Bosch)

Om iets te doen aan het tekort aan automonteurs komen Bosch Car Service en Bosch-werkplaatsformule Autocrew met een gezamenlijk initiatief: vacaturesite garagejobs.nl.

Volgens het CBS staan er bij garages zo’n 8.400 vacatures open. Het invullen van die vacatures, onder meer door de branche aantrekkelijker te maken, is een grote uitdaging. Daarnaast zijn scholing en bijscholing de belangrijkste speerpunten in de aftermarket.

Op de vacaturesite van Bosch staan inmiddels 100 openstaande vacatures bij de 600 aangesloten Bosch en Autocrew garages in Nederland, zo laat het bedrijf weten. Ook zijn er vacatures te vinden in België en Luxemburg.

De verwachting is dat het aantal vacatures nog zal toenemen omdat deelnemende bedrijven deze zelf kunnen plaatsen op de website. Tegelijkertijd kunnen werkzoekenden hun cv uploaden.

De introductie van de website is gekoppeld aan een speciale actie, waarbij een rijdende billboardauto met pech langs de weg staat. ‘Hiermee willen we met een knipoog laten zien, dat de behoefte aan automonteurs groot is en dat je als monteur via het vacatureplatform garagejobs.nl de leukste jobs in de automotive kan vinden’, aldus Bosch.

De autobranche kent al enkele grote vacaturesites, zoals Jobmotive. Op Jobmotive staan momenteel ruim tweeduizend vacatures.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.