Voertuigtechniekdagen moet jongeren naar sector trekken

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Jongeren interesseren in de technieksector: dat willen Focwa, CarrosserieNL, OOC en Vaco met hun campagne. (Foto: Voertuigtechniekiseengave.nl)

Focwa, RAI CarrosserieNL, Vaco en OOC nemen gezamenlijk het initiatief om jongeren naar de sector te halen en organiseren de zogeheten Voertuigtechniekdagen. Dat melden de vier organisaties.

Vanaf nu tot eind februari kunnen jongeren online een afspraak inplannen om een kijkje te nemen in een werkplaats bij hen in de buurt om zo kennis te maken met het vak. “Het blijft belangrijk om het imago van werken in de voertuigtechniek te verbeteren”, aldus Erwin Holterhues van Vaco. “Wij merken dat als jongeren met hun ouders of vrienden een bedrijf komen bekijken ze vaak enthousiast weer weggaan. Vaak zijn ze blij verrast door de veelzijdigheid van het werk en de moderne technieken waarmee wordt gewerkt.”

Organisaties, zoals Focwa, hameren al lang op het grote belang om jongeren te interesseren voor het werken in de schadebranche. Eerder dit jaar meldde het CBS dat personeelstekort in de branche enorm is toegenomen.

Een gave

De vier organisaties werken sinds 2021 samen om het imago van de branche aantrekkelijker te maken voor jongeren en zij-instromers. Het initiatief Voertuigtechniekdagen is een vervolg op de campagne Voertuigtechniek, dat is een gave, die vorig jaar van start ging. Ruim 1.700 aangesloten bedrijven uit de carrosserie-, schade-, banden- en wielenbranche doen mee met het initiatief en stellen hun bedrijf open.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Voertuigtechniekdagen moet jongeren naar sector trekken | Automotive Online

Voertuigtechniekdagen moet jongeren naar sector trekken

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Jongeren interesseren in de technieksector: dat willen Focwa, CarrosserieNL, OOC en Vaco met hun campagne. (Foto: Voertuigtechniekiseengave.nl)

Focwa, RAI CarrosserieNL, Vaco en OOC nemen gezamenlijk het initiatief om jongeren naar de sector te halen en organiseren de zogeheten Voertuigtechniekdagen. Dat melden de vier organisaties.

Vanaf nu tot eind februari kunnen jongeren online een afspraak inplannen om een kijkje te nemen in een werkplaats bij hen in de buurt om zo kennis te maken met het vak. “Het blijft belangrijk om het imago van werken in de voertuigtechniek te verbeteren”, aldus Erwin Holterhues van Vaco. “Wij merken dat als jongeren met hun ouders of vrienden een bedrijf komen bekijken ze vaak enthousiast weer weggaan. Vaak zijn ze blij verrast door de veelzijdigheid van het werk en de moderne technieken waarmee wordt gewerkt.”

Organisaties, zoals Focwa, hameren al lang op het grote belang om jongeren te interesseren voor het werken in de schadebranche. Eerder dit jaar meldde het CBS dat personeelstekort in de branche enorm is toegenomen.

Een gave

De vier organisaties werken sinds 2021 samen om het imago van de branche aantrekkelijker te maken voor jongeren en zij-instromers. Het initiatief Voertuigtechniekdagen is een vervolg op de campagne Voertuigtechniek, dat is een gave, die vorig jaar van start ging. Ruim 1.700 aangesloten bedrijven uit de carrosserie-, schade-, banden- en wielenbranche doen mee met het initiatief en stellen hun bedrijf open.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.