Autobedrijf Jan Wals sluit zijn deuren

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Jan wals 2022
Autobedrijf Jan Wals gaat op 31 december 2022 definitief dicht. (Jan Wals, 2022)

Autobedrijf Jan Wals gaat op 31 december 2022 definitief dicht.

Jan Wals sluit na ruim 35 jaar de deuren van zijn autobedrijf in Ilpendam. Wals begon zijn bedrijf in 1987 en verhuisde een jaar later naar de huidige locatie in Ilpendam-Zuid. Het autobedrijf werd in 1990 Bovag-lid en sloot zich in 2004 aan bij Bosch Car Service. Wals doet naast onderhoud en reparatie ook aan occasionverkoop.

In 2008 werd het bedrijf verkozen tot ‘Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar’ tijdens het congres van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven.

“Na 50 jaar met veel plezier in het autovak waarvan 38 jaar als ondernemer hebben mijn vrouw en ik besloten om met het bedrijf te stoppen en met pensioen te gaan”, vertelt Jan Wals aan AM. “Al het personeel heeft elders werk gevonden en daar hebben we een aantal ook mee geholpen. Ook de klanten kunnen terecht bij collega’s in de buurt. Ik probeer elke klant naar de juiste collega te sturen.”

Echt stilzitten kan Wals niet. “Plannen in 2023 laat ik nog even op me af komen. We willen nog een grote reis maken, we hebben nu meer tijd voor de kleinkinderen en ik zet me in voor een stichting die kansarme kinderen helpt in Afrika. Ook stop ik niet helemaal met werken, maar hoe ik dat precies ga invullen moet ik nog even bekijken.”

“Een hele grote dank gaat uit naar alle klanten voor het vertrouwen dat ze in ons bedrijf hadden, hun auto’s bij ons hebben laten repareren en onderhouden. Velen zijn al vanaf het eerste uur bij ons klant en dat is bijzonder”, aldus Wals op LinkedIn.

“Een autobedrijf leiden kan alleen met een goed team, vakbekwame medewerkers die hun kennis op peil houden met bijscholing en cursussen”, vervolgt Wals. “We zijn blij en trots op onze medewerkers en willen ze zeer bedanken voor hun inzet afgelopen jaren en we wensen ze veel succes in hun verdere toekomst.”

Autobedrijf Jan Wals gaat op 31 december 2022 definitief dicht.

Autobedrijf Jan Wals sluit zijn deuren | Automotive Online

Autobedrijf Jan Wals sluit zijn deuren

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Jan wals 2022
Autobedrijf Jan Wals gaat op 31 december 2022 definitief dicht. (Jan Wals, 2022)

Autobedrijf Jan Wals gaat op 31 december 2022 definitief dicht.

Jan Wals sluit na ruim 35 jaar de deuren van zijn autobedrijf in Ilpendam. Wals begon zijn bedrijf in 1987 en verhuisde een jaar later naar de huidige locatie in Ilpendam-Zuid. Het autobedrijf werd in 1990 Bovag-lid en sloot zich in 2004 aan bij Bosch Car Service. Wals doet naast onderhoud en reparatie ook aan occasionverkoop.

In 2008 werd het bedrijf verkozen tot ‘Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar’ tijdens het congres van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven.

“Na 50 jaar met veel plezier in het autovak waarvan 38 jaar als ondernemer hebben mijn vrouw en ik besloten om met het bedrijf te stoppen en met pensioen te gaan”, vertelt Jan Wals aan AM. “Al het personeel heeft elders werk gevonden en daar hebben we een aantal ook mee geholpen. Ook de klanten kunnen terecht bij collega’s in de buurt. Ik probeer elke klant naar de juiste collega te sturen.”

Echt stilzitten kan Wals niet. “Plannen in 2023 laat ik nog even op me af komen. We willen nog een grote reis maken, we hebben nu meer tijd voor de kleinkinderen en ik zet me in voor een stichting die kansarme kinderen helpt in Afrika. Ook stop ik niet helemaal met werken, maar hoe ik dat precies ga invullen moet ik nog even bekijken.”

“Een hele grote dank gaat uit naar alle klanten voor het vertrouwen dat ze in ons bedrijf hadden, hun auto’s bij ons hebben laten repareren en onderhouden. Velen zijn al vanaf het eerste uur bij ons klant en dat is bijzonder”, aldus Wals op LinkedIn.

“Een autobedrijf leiden kan alleen met een goed team, vakbekwame medewerkers die hun kennis op peil houden met bijscholing en cursussen”, vervolgt Wals. “We zijn blij en trots op onze medewerkers en willen ze zeer bedanken voor hun inzet afgelopen jaren en we wensen ze veel succes in hun verdere toekomst.”

Autobedrijf Jan Wals gaat op 31 december 2022 definitief dicht.