Antonio Filosa nieuwe ceo Jeep

Jeep • De verkopen van Jeep liepen vorig jaar wereldwijd met 13 procent terug.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Antonio Filosa (foto: Stellantis)

De Italiaan Antonio Filosa, momenteel coo van Stellantis voor Zuid-Amerika, is benoemd tot ceo van het merk Jeep. Hij vervangt daarmee Christian Meunier, die de autofabrikant verlaat. Dit meldt Stellantis.

Filosa trad in 1999 in dienst bij Fiat en bekleedde leidinggevende functies in de regio Latijns-Amerika. Hij was daar onder meer ceo van Alfa Romeo en Maserati. Later werd hij coo in Zuid-Amerika voor Fiat Chrysler Automobiles (FCA), dat in 2021 opging in Stellantis. Daarbij behield hij zijn positie.

In 2022 daalde de wereldwijde verkoop van Jeep volgens Auto News met 13 procent, tot 1,1 miljoen. Dat is het laagste cijfer sinds 2014. De belangrijkste markt voor Jeep is de VS. Daar daalde het merk in het eerste halfjaar van 2023 met 12 procent.

Jeep verwacht vooral te gaan scoren met de nieuwe Avenger, die ook als EV te koop is. Die werd Auto van het Jaar 2023. Ook is de Avenger is een van de genomineerden van Beste Nieuwkomer van het Jaar 2024

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Antonio Filosa nieuwe ceo Jeep | Automotive Online

Antonio Filosa nieuwe ceo Jeep

Jeep • De verkopen van Jeep liepen vorig jaar wereldwijd met 13 procent terug.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Antonio Filosa (foto: Stellantis)

De Italiaan Antonio Filosa, momenteel coo van Stellantis voor Zuid-Amerika, is benoemd tot ceo van het merk Jeep. Hij vervangt daarmee Christian Meunier, die de autofabrikant verlaat. Dit meldt Stellantis.

Filosa trad in 1999 in dienst bij Fiat en bekleedde leidinggevende functies in de regio Latijns-Amerika. Hij was daar onder meer ceo van Alfa Romeo en Maserati. Later werd hij coo in Zuid-Amerika voor Fiat Chrysler Automobiles (FCA), dat in 2021 opging in Stellantis. Daarbij behield hij zijn positie.

In 2022 daalde de wereldwijde verkoop van Jeep volgens Auto News met 13 procent, tot 1,1 miljoen. Dat is het laagste cijfer sinds 2014. De belangrijkste markt voor Jeep is de VS. Daar daalde het merk in het eerste halfjaar van 2023 met 12 procent.

Jeep verwacht vooral te gaan scoren met de nieuwe Avenger, die ook als EV te koop is. Die werd Auto van het Jaar 2023. Ook is de Avenger is een van de genomineerden van Beste Nieuwkomer van het Jaar 2024

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.