Mini start met agentuurmodel, Nederland in 2024 aan de beurt

Agentuur • Ook BMW schakelt naar het agentuurmodel.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Mini)

Mini start in januari in drie Europese markten met de invoering van het agentuurmodel. Dat meldt de fabrikant vandaag. De eerste landen zijn Italië, Polen en Zweden. Nederland volgt in de loop van 2024.

Fabrikant BMW Group meldt overeenstemming te hebben bereikt met het dealernetwerk. Volgens Pieter Nota, die dit jaar vroegtijdig vertrekt bij het concern, hebben alle dealers de nieuwe overeenkomsten getekend.

Ook BMW schakelt naar het agentuurmodel. In Nederland staat de invoering daarvan op de planning voor 2026.

Ford en Stellantis gingen dit jaar al van start in Nederland.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Mini start met agentuurmodel, Nederland in 2024 aan de beurt | Automotive Online

Mini start met agentuurmodel, Nederland in 2024 aan de beurt

Agentuur • Ook BMW schakelt naar het agentuurmodel.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Mini)

Mini start in januari in drie Europese markten met de invoering van het agentuurmodel. Dat meldt de fabrikant vandaag. De eerste landen zijn Italië, Polen en Zweden. Nederland volgt in de loop van 2024.

Fabrikant BMW Group meldt overeenstemming te hebben bereikt met het dealernetwerk. Volgens Pieter Nota, die dit jaar vroegtijdig vertrekt bij het concern, hebben alle dealers de nieuwe overeenkomsten getekend.

Ook BMW schakelt naar het agentuurmodel. In Nederland staat de invoering daarvan op de planning voor 2026.

Ford en Stellantis gingen dit jaar al van start in Nederland.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.