Peugeot verlaagt prijzen e-308 met maximaal 2.315 euro

Prijsdaling • De SW-versie is er nu vanaf 42.570 euro, een prijsdaling van 2.315 euro.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Peugeot)

Peugeot verlaagt deze maand de prijs van de nieuwe e-308. Dit maakt de importeur bekend.

De prijs van de e-308 Berline daalt met 1.515 euro. De auto is nu te koop vanaf 42.070 euro. De SW-versie is er voor prijzen vanaf 42.570 euro, een prijsdaling van 2.315 euro.

Beide varianten komen volgens Peugeot in aanmerking voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Hiermee zou de prijs verder dalen naar 37.950 euro voor de Berline en 38.450 euro voor de stationwagen.

Door de nieuwe prijzen vallen alle varianten van de 308 nu onder de prijsgrens die geldt voor de SEPP-regeling, aldus Peugeot. De Peugeot e-308 is vanaf 1 maart te bestellen.

Andere prijsverlagingen

Peugeot is niet de enige autofabrikant die zijn prijzen verlaagt. Door een tegenvallende vraag naar elektrische auto’s kwam Tesla vorig jaar als eerste met meerdere prijsverlagingen, in een poging de verkoop te stimuleren. Andere merken zoals Polestar, Lexus, Volkswagen, Cupra en Nissan volgden Tesla met prijsverlagingen.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Peugeot verlaagt prijzen e-308 met maximaal 2.315 euro | Automotive Online

Peugeot verlaagt prijzen e-308 met maximaal 2.315 euro

Prijsdaling • De SW-versie is er nu vanaf 42.570 euro, een prijsdaling van 2.315 euro.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Peugeot)

Peugeot verlaagt deze maand de prijs van de nieuwe e-308. Dit maakt de importeur bekend.

De prijs van de e-308 Berline daalt met 1.515 euro. De auto is nu te koop vanaf 42.070 euro. De SW-versie is er voor prijzen vanaf 42.570 euro, een prijsdaling van 2.315 euro.

Beide varianten komen volgens Peugeot in aanmerking voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Hiermee zou de prijs verder dalen naar 37.950 euro voor de Berline en 38.450 euro voor de stationwagen.

Door de nieuwe prijzen vallen alle varianten van de 308 nu onder de prijsgrens die geldt voor de SEPP-regeling, aldus Peugeot. De Peugeot e-308 is vanaf 1 maart te bestellen.

Andere prijsverlagingen

Peugeot is niet de enige autofabrikant die zijn prijzen verlaagt. Door een tegenvallende vraag naar elektrische auto’s kwam Tesla vorig jaar als eerste met meerdere prijsverlagingen, in een poging de verkoop te stimuleren. Andere merken zoals Polestar, Lexus, Volkswagen, Cupra en Nissan volgden Tesla met prijsverlagingen.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.