BMW blijft elektrische Mini toch in Engeland bouwen

Mini • De productie zou naar China worden verplaatst.
Redactie Redactie
(foto: Shutterstock)

BMW gaat 700 miljoen euro investeren in de Mini-fabriek in het Engelse Oxford, zodat daar ook in de toekomst elektrische Mini’s gebouwd kunnen worden. De Duitse groep heeft daartoe besloten nadat de Britse regering met bijna 90 miljoen euro subsidie over de brug is gekomen. Dit meldt BMW.

Het bedrijf komt daarmee terug op haar besluit van vorig jaar om de productie van de elektrische Mini naar China te verplaatsen. Groot-Brittannië zou daarmee één van haar grote autofabrieken kwijt raken, terwijl de regering de elektrische mobiliteit en maakindustrie juist wil stimuleren.

Elektrische Mini’s

Oxford maakt al elektrische Mini’s sinds 2019 en mag dat nu blijven doen met zowel de Mini Cooper als de Mini Aceman SUV, die vanaf 2026 gebouwd wordt. “Het besluit om toch in Groot-Brittannië te blijven volgt op intensieve gesprekken met de regering. Dit is een groot bewijs van vertrouwen in ons land als wereldleider op het gebied van elektrische auto’s”, aldus een tevreden minister voor business Kemi Badenoch.

In de Mini-fabriek in Oxford werken circa vierduizend mensen. Vanaf 2023 worden er enkel nog elektrische Mini’s gebouwd, meldt BMW.

In het Nederlandse Born wordt de Mini Countryman gebouwd. Die productie stopt in de loop van komend jaar.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

BMW blijft elektrische Mini toch in Engeland bouwen | Automotive Online

BMW blijft elektrische Mini toch in Engeland bouwen

Mini • De productie zou naar China worden verplaatst.
Redactie Redactie
(foto: Shutterstock)

BMW gaat 700 miljoen euro investeren in de Mini-fabriek in het Engelse Oxford, zodat daar ook in de toekomst elektrische Mini’s gebouwd kunnen worden. De Duitse groep heeft daartoe besloten nadat de Britse regering met bijna 90 miljoen euro subsidie over de brug is gekomen. Dit meldt BMW.

Het bedrijf komt daarmee terug op haar besluit van vorig jaar om de productie van de elektrische Mini naar China te verplaatsen. Groot-Brittannië zou daarmee één van haar grote autofabrieken kwijt raken, terwijl de regering de elektrische mobiliteit en maakindustrie juist wil stimuleren.

Elektrische Mini’s

Oxford maakt al elektrische Mini’s sinds 2019 en mag dat nu blijven doen met zowel de Mini Cooper als de Mini Aceman SUV, die vanaf 2026 gebouwd wordt. “Het besluit om toch in Groot-Brittannië te blijven volgt op intensieve gesprekken met de regering. Dit is een groot bewijs van vertrouwen in ons land als wereldleider op het gebied van elektrische auto’s”, aldus een tevreden minister voor business Kemi Badenoch.

In de Mini-fabriek in Oxford werken circa vierduizend mensen. Vanaf 2023 worden er enkel nog elektrische Mini’s gebouwd, meldt BMW.

In het Nederlandse Born wordt de Mini Countryman gebouwd. Die productie stopt in de loop van komend jaar.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.