Volkswagen-ceo Schäfer: ‘Wij doen niet mee aan de prijsverlagingen’

Volkswagen • In Duitsland is de populariteit van EV’s verminderd door het verlagen van de aankooppremies.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Thomas Schäfer (foto: Volkswagen)

Thomas Schäfer, ceo van Volkswagen, heeft aangekondigd dat er tegen 2027 elf nieuwe elektrische Volkswagen-modellen op de markt komen, waaronder een sportieve hatchback met de naam GTI. Dat zijn meer modellen dan eerder aangekondigd. Dit meldt persbureau DPA op basis van een interview met Schäfer.

Schäfer blijft inzetten op nieuwe elektrische modellen, hoewel de verkoop van nieuwe EV’s in Duitsland sterk is teruggelopen na het verlagen van de aankooppremies. In Nederland blijven de verkopen van EV’s wel aardig op peil. “We gaan ervan uit dat het aandeel elektrische auto’s in Europa de komende jaren aanzienlijk zal toenemen”, aldus Schäfer. Hij beschreef de dalende populariteit in het eigen land als een tussentijdse dip.

Volkswagen zal niet meedoen aan prijsverlagingen om de vraag te stimuleren, benadrukte de ceo. Tesla is succesvol in het opschroeven van de verkoop door de prijzen te verlagen, en veel Chinese EV-merken, maar ook Peugeot en Citroën gaan daarin mee. “Wij doen niet mee aan prijzenoorlogen”, aldus Schäfer. “Mijn ervaring is dat het kopen van marktaandeel door prijsverlagingen niet blijvend is.”

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Volkswagen-ceo Schäfer: ‘Wij doen niet mee aan de prijsverlagingen’ | Automotive Online

Volkswagen-ceo Schäfer: ‘Wij doen niet mee aan de prijsverlagingen’

Volkswagen • In Duitsland is de populariteit van EV’s verminderd door het verlagen van de aankooppremies.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Thomas Schäfer (foto: Volkswagen)

Thomas Schäfer, ceo van Volkswagen, heeft aangekondigd dat er tegen 2027 elf nieuwe elektrische Volkswagen-modellen op de markt komen, waaronder een sportieve hatchback met de naam GTI. Dat zijn meer modellen dan eerder aangekondigd. Dit meldt persbureau DPA op basis van een interview met Schäfer.

Schäfer blijft inzetten op nieuwe elektrische modellen, hoewel de verkoop van nieuwe EV’s in Duitsland sterk is teruggelopen na het verlagen van de aankooppremies. In Nederland blijven de verkopen van EV’s wel aardig op peil. “We gaan ervan uit dat het aandeel elektrische auto’s in Europa de komende jaren aanzienlijk zal toenemen”, aldus Schäfer. Hij beschreef de dalende populariteit in het eigen land als een tussentijdse dip.

Volkswagen zal niet meedoen aan prijsverlagingen om de vraag te stimuleren, benadrukte de ceo. Tesla is succesvol in het opschroeven van de verkoop door de prijzen te verlagen, en veel Chinese EV-merken, maar ook Peugeot en Citroën gaan daarin mee. “Wij doen niet mee aan prijzenoorlogen”, aldus Schäfer. “Mijn ervaring is dat het kopen van marktaandeel door prijsverlagingen niet blijvend is.”

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.