Peugeot mengt zich in prijsoorlog

Peugeot • Alle e-308-modellen zijn nu goedkoper dan 45 duizend euro, zodat de EV’s in aanmerking voor de subsidie van 2.950 euro.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(Foto: Stellantis)

Peugeot verlaagt de prijzen van de e-308-modellen met 2 duizend euro. De belangrijkste reden voor de verlaging is dat alle modellen hiermee onder de grens van 45 duizend euro komen. Onder dat bedrag komen de EV’s in aanmerking voor de subsidie van 2.950 euro voor particulieren. Dat maakt Stellantis bekend middels een persbericht.

Prijsoorlog

Eerder ontketende Tesla op de Europese en Amerikaanse markt een prijsoorlog door de prijzen van de EV’s met 20 procent te verlagen. Volkswagen reageerde hierop door ook de prijs van de ID.3 te verlagen.

Niet alleen in Europa is een prijsoorlog gaande, maar ook in China. Waar Tesla afgelopen maand twee keer in drie dagen de prijs verlaagde. De Chinese autofabrikanten volgden. Zo werd de BYD Seal 10 procent goedkoper.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Peugeot mengt zich in prijsoorlog | Automotive Online

Peugeot mengt zich in prijsoorlog

Peugeot • Alle e-308-modellen zijn nu goedkoper dan 45 duizend euro, zodat de EV’s in aanmerking voor de subsidie van 2.950 euro.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(Foto: Stellantis)

Peugeot verlaagt de prijzen van de e-308-modellen met 2 duizend euro. De belangrijkste reden voor de verlaging is dat alle modellen hiermee onder de grens van 45 duizend euro komen. Onder dat bedrag komen de EV’s in aanmerking voor de subsidie van 2.950 euro voor particulieren. Dat maakt Stellantis bekend middels een persbericht.

Prijsoorlog

Eerder ontketende Tesla op de Europese en Amerikaanse markt een prijsoorlog door de prijzen van de EV’s met 20 procent te verlagen. Volkswagen reageerde hierop door ook de prijs van de ID.3 te verlagen.

Niet alleen in Europa is een prijsoorlog gaande, maar ook in China. Waar Tesla afgelopen maand twee keer in drie dagen de prijs verlaagde. De Chinese autofabrikanten volgden. Zo werd de BYD Seal 10 procent goedkoper.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.