‘Ondanks miljardenverlies Vinfast investeert ceo opnieuw 1 miljard dollar’

Vinfast • In Nederland zijn er Vinfast-auto’s te koop, maar momenteel vinden er geen verkopen plaats.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
autofabriek
De Vinfast-fabriek in Vietnam (foto: Shutterstock).

De Vietnamese miljardair Pham Nhat Vuong investeert opnieuw 1 miljard dollar in het elektrische automerk Vinfast. Dat vertelde Vuong tijdens een aandeelhoudersvergadering. Dat meldt persbureau Reuters.

Vuong is sinds dit jaar ceo van Vinfast waarvan hij 97 procent van de aandelen bezit. “Ik ben van plan om 1 miljard dollar uit mijn eigen zak te geven aan Vinfast”, zegt Vuong. “De markt voor elektrische voertuigen zal blijven groeien en de verbrandingsmotorauto’s overtreffen. Ik zal Vinfast niet opgeven,” zei hij.

Vuong heeft samen met Vingroup tot op heden 11,4 miljard dollar in het verlieslatende merk gestoken.

Taxibedrijf

De verkopen van Vinfast vallen tegen. Vorig jaar verkocht het Vietnamese merk wereldwijd 35 duizend auto’s. Saillant is dat 70 procent van deze auto’s verkocht zijn aan taxibedrijf GSM, dat eigendom is van Vuong. Daarbovenop zijn 10 procent van de verkopen geleverd aan dochterondernemingen van Vingroup.

In AM Powerranking krijgt Vinfast een klein/redelijke slagingskans toebedeeld door de redactie. ‘In Nederland zijn er Vinfast-auto’s te koop, maar momenteel vinden er geen verkopen plaats. Dit geeft weinig reden tot optimisme. Echter, VinFast wordt momenteel nog niet afgewaardeerd, omdat het bedrijf nog over voldoende reserves beschikt en omdat Vietnam een land is met veel natuurlijke hulpbronnen.’ Bekijk hier het volledige overzicht van alle nieuwe toetreders op de Nederlandse markt.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

‘Ondanks miljardenverlies Vinfast investeert ceo opnieuw 1 miljard dollar’ | Automotive Online

‘Ondanks miljardenverlies Vinfast investeert ceo opnieuw 1 miljard dollar’

Vinfast • In Nederland zijn er Vinfast-auto’s te koop, maar momenteel vinden er geen verkopen plaats.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
autofabriek
De Vinfast-fabriek in Vietnam (foto: Shutterstock).

De Vietnamese miljardair Pham Nhat Vuong investeert opnieuw 1 miljard dollar in het elektrische automerk Vinfast. Dat vertelde Vuong tijdens een aandeelhoudersvergadering. Dat meldt persbureau Reuters.

Vuong is sinds dit jaar ceo van Vinfast waarvan hij 97 procent van de aandelen bezit. “Ik ben van plan om 1 miljard dollar uit mijn eigen zak te geven aan Vinfast”, zegt Vuong. “De markt voor elektrische voertuigen zal blijven groeien en de verbrandingsmotorauto’s overtreffen. Ik zal Vinfast niet opgeven,” zei hij.

Vuong heeft samen met Vingroup tot op heden 11,4 miljard dollar in het verlieslatende merk gestoken.

Taxibedrijf

De verkopen van Vinfast vallen tegen. Vorig jaar verkocht het Vietnamese merk wereldwijd 35 duizend auto’s. Saillant is dat 70 procent van deze auto’s verkocht zijn aan taxibedrijf GSM, dat eigendom is van Vuong. Daarbovenop zijn 10 procent van de verkopen geleverd aan dochterondernemingen van Vingroup.

In AM Powerranking krijgt Vinfast een klein/redelijke slagingskans toebedeeld door de redactie. ‘In Nederland zijn er Vinfast-auto’s te koop, maar momenteel vinden er geen verkopen plaats. Dit geeft weinig reden tot optimisme. Echter, VinFast wordt momenteel nog niet afgewaardeerd, omdat het bedrijf nog over voldoende reserves beschikt en omdat Vietnam een land is met veel natuurlijke hulpbronnen.’ Bekijk hier het volledige overzicht van alle nieuwe toetreders op de Nederlandse markt.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.