Zelfrijdende Tesla’s een stap dichterbij in China

Tesla • Zorgen over de gegevensbeveiliging en privacy hinderde Musk lange tijd bij het uitrollen van zijn autopilotsoftware in China.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Foto: Tesla

Tesla gaat samenwerken met het Chinese techbedrijf Baidu om kaart- en navigatiefuncties te implementeren in zijn auto’s. Daarmee komen zelfrijdende Tesla’s in China een stap dichterbij. Dat meldt ANP op basis van betrokken bronnen.

De samenwerking komt naar buiten op het moment dat Tesla-topman Elon Musk naar China is afgereisd om de zelfrijdende software, genaamd Full Self-Driving (FSD) beschikbaar te maken in China, een van de belangrijkste markten van Tesla.

Zorgen over de gegevensbeveiliging en privacy hinderde Musk lange tijd bij het uitrollen van zijn autopilotsoftware in China. Door het bezoek zijn ‘enkele cruciale obstakel’ uit de weg geruimd voor de introductie van zijn software voor zelfrijdende auto’s in het land, aldus ANP.

Terugroepactie

In Amerika doet de verkeerstoezichthouder National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) onderzoek naar een grote terugroepactie om diezelfde autopilotsoftware. De terugroepactie volgde op de vaststelling van de NHTSA dat het bestuurdersassistentiesysteem van Tesla niet veilig genoeg is.

In plaats van zich te concentreren op het 25.000 dollar-model, stak Tesla veel capaciteit in een Cybertruck. Zo is er kostbare tijd verloren gegaan en nemen de Chinese merken de pole-position over, zo schrijft voormalig Alphabet-ceo Norbert van den Eijnden in zijn nieuwste column. ‘Elon Musk is briljant, maar zijn wispelturigheid heeft Tesla de laatste jaren geen goed gedaan.’

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Zelfrijdende Tesla’s een stap dichterbij in China | Automotive Online

Zelfrijdende Tesla’s een stap dichterbij in China

Tesla • Zorgen over de gegevensbeveiliging en privacy hinderde Musk lange tijd bij het uitrollen van zijn autopilotsoftware in China.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Foto: Tesla

Tesla gaat samenwerken met het Chinese techbedrijf Baidu om kaart- en navigatiefuncties te implementeren in zijn auto’s. Daarmee komen zelfrijdende Tesla’s in China een stap dichterbij. Dat meldt ANP op basis van betrokken bronnen.

De samenwerking komt naar buiten op het moment dat Tesla-topman Elon Musk naar China is afgereisd om de zelfrijdende software, genaamd Full Self-Driving (FSD) beschikbaar te maken in China, een van de belangrijkste markten van Tesla.

Zorgen over de gegevensbeveiliging en privacy hinderde Musk lange tijd bij het uitrollen van zijn autopilotsoftware in China. Door het bezoek zijn ‘enkele cruciale obstakel’ uit de weg geruimd voor de introductie van zijn software voor zelfrijdende auto’s in het land, aldus ANP.

Terugroepactie

In Amerika doet de verkeerstoezichthouder National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) onderzoek naar een grote terugroepactie om diezelfde autopilotsoftware. De terugroepactie volgde op de vaststelling van de NHTSA dat het bestuurdersassistentiesysteem van Tesla niet veilig genoeg is.

In plaats van zich te concentreren op het 25.000 dollar-model, stak Tesla veel capaciteit in een Cybertruck. Zo is er kostbare tijd verloren gegaan en nemen de Chinese merken de pole-position over, zo schrijft voormalig Alphabet-ceo Norbert van den Eijnden in zijn nieuwste column. ‘Elon Musk is briljant, maar zijn wispelturigheid heeft Tesla de laatste jaren geen goed gedaan.’

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.