‘Volkswagen verlaagt prijzen ID3, ID4 en ID5’

Volkswagen • Onder andere in Frankrijk, België, Noorwegen en Zweden zijn de prijzen naar beneden bijgesteld.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(Foto: Volkswagen Group)

Volkswagen heeft in meerdere Europese landen de prijzen van de ID3, ID4 en ID5 verlaagd. In Frankrijk, België, Noorwegen en Zweden zijn de prijzen naar beneden bijgesteld, zo meldt Automotive News Europe.

In Frankrijk kost de ID3 Pro met 58 kWh accu nu 39.990 euro. De laagste prijs was tot nu toe 42.990 euro. Met deze prijsverlaging komen bijna alle uitvoeringen van de ID3, ID4 en ID5 dit jaar bovendien in aanmerking voor een Franse aankoopsubsidie van 5.000 tot 7.000 euro.

In Noorwegen is de vanafprijs van de ID3 gedaald van omgerekend 44.000 euro naar 31.400 euro.

Ook in België zijn de prijzen aangepast. Volgens Gert van Leeuw, ceo van Volkswagen België, profiteren kopers begin dit jaar van een extra korting. De ID3 wordt beschikbaar vanaf 37.990 euro. Inclusief een aankoopsubsidie van 5.000 euro zou dit betekenen dat de ID3 in België 32.990 euro gaat kosten.

Volkswagen verlaagde eerder al de prijzen van de ID3. In Nederland is dit model in Pro-uitvoering nu leverbaar vanaf 39.990 euro.

Ook andere autofabrikanten waaronder Cupra, Kia en Nissan verlaagden vorig jaar hun prijzen.

Ceo Oliver Blume meldde begin 2023 dat Volkswagen niet meedoet aan de prijsoorlog in Europa met Tesla. Tesla verlaagde vorig jaar de prijzen van de Model 3 en Model Y. “ We hebben een duidelijke strategie en focussen op betrouwbaarheid. We geloven in de kracht van onze producten en merken,” zie Blume in januari 2023 tegen Frankfurt Allgemeine Sonntagszeitung.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

‘Volkswagen verlaagt prijzen ID3, ID4 en ID5’ | Automotive Online

‘Volkswagen verlaagt prijzen ID3, ID4 en ID5’

Volkswagen • Onder andere in Frankrijk, België, Noorwegen en Zweden zijn de prijzen naar beneden bijgesteld.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(Foto: Volkswagen Group)

Volkswagen heeft in meerdere Europese landen de prijzen van de ID3, ID4 en ID5 verlaagd. In Frankrijk, België, Noorwegen en Zweden zijn de prijzen naar beneden bijgesteld, zo meldt Automotive News Europe.

In Frankrijk kost de ID3 Pro met 58 kWh accu nu 39.990 euro. De laagste prijs was tot nu toe 42.990 euro. Met deze prijsverlaging komen bijna alle uitvoeringen van de ID3, ID4 en ID5 dit jaar bovendien in aanmerking voor een Franse aankoopsubsidie van 5.000 tot 7.000 euro.

In Noorwegen is de vanafprijs van de ID3 gedaald van omgerekend 44.000 euro naar 31.400 euro.

Ook in België zijn de prijzen aangepast. Volgens Gert van Leeuw, ceo van Volkswagen België, profiteren kopers begin dit jaar van een extra korting. De ID3 wordt beschikbaar vanaf 37.990 euro. Inclusief een aankoopsubsidie van 5.000 euro zou dit betekenen dat de ID3 in België 32.990 euro gaat kosten.

Volkswagen verlaagde eerder al de prijzen van de ID3. In Nederland is dit model in Pro-uitvoering nu leverbaar vanaf 39.990 euro.

Ook andere autofabrikanten waaronder Cupra, Kia en Nissan verlaagden vorig jaar hun prijzen.

Ceo Oliver Blume meldde begin 2023 dat Volkswagen niet meedoet aan de prijsoorlog in Europa met Tesla. Tesla verlaagde vorig jaar de prijzen van de Model 3 en Model Y. “ We hebben een duidelijke strategie en focussen op betrouwbaarheid. We geloven in de kracht van onze producten en merken,” zie Blume in januari 2023 tegen Frankfurt Allgemeine Sonntagszeitung.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.