Schaap vangt Toyota Botman in Zwaag

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Peter Botman (l), Joost Schaap en Sjaak Botman. (Foto: Toyota Botman)

Toyota Botman Zwaag B.V. wordt per 1 oktober overgenomen door Autobedrijven Jacob Schaap. Beide familiebedrijven hebben een overeenkomst bereikt. Alle personeelsleden worden overgenomen.

Het autobedrijf blijft gevestigd in Zwaag en de naam Toyota Botman blijft ook aangehouden. Joost Schaap ziet geen enkele reden om deze te veranderen, aangezien de familie Botman in West-Friesland een goede reputatie heeft opgebouwd. Peter Botman gaat de dagelijkse leiding in Zwaag voor zijn rekening nemen. De broer van Peter, Sjaak Botman, grijpt dit moment aan om na 40 jaar afscheid te nemen van zijn bedrijf.

Het familiebedrijf Jacob Schaap is al 40 jaar vertegenwoordiger van het merk Volvo. Over de jaren breidde het bedrijf uit met verschillende merken, zoals Suzuki, Jaguar, Landrover en Toyota. “Bij ons gaat kwaliteit en service beduidend verder dan de auto alleen”, aldus Joost Schaap, directeur van elf vestigingen verspreid over Flevoland en Friesland en vanaf oktober dus vestiging nummer twaalf in Noord-Holland. 

Vorig jaar kwam Toyota Botman in Medemblik nog in het nieuws, omdat het dak van de werkplaats instortte na een enorme hoosbui.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

Schaap vangt Toyota Botman in Zwaag | Automotive Online

Schaap vangt Toyota Botman in Zwaag

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Peter Botman (l), Joost Schaap en Sjaak Botman. (Foto: Toyota Botman)

Toyota Botman Zwaag B.V. wordt per 1 oktober overgenomen door Autobedrijven Jacob Schaap. Beide familiebedrijven hebben een overeenkomst bereikt. Alle personeelsleden worden overgenomen.

Het autobedrijf blijft gevestigd in Zwaag en de naam Toyota Botman blijft ook aangehouden. Joost Schaap ziet geen enkele reden om deze te veranderen, aangezien de familie Botman in West-Friesland een goede reputatie heeft opgebouwd. Peter Botman gaat de dagelijkse leiding in Zwaag voor zijn rekening nemen. De broer van Peter, Sjaak Botman, grijpt dit moment aan om na 40 jaar afscheid te nemen van zijn bedrijf.

Het familiebedrijf Jacob Schaap is al 40 jaar vertegenwoordiger van het merk Volvo. Over de jaren breidde het bedrijf uit met verschillende merken, zoals Suzuki, Jaguar, Landrover en Toyota. “Bij ons gaat kwaliteit en service beduidend verder dan de auto alleen”, aldus Joost Schaap, directeur van elf vestigingen verspreid over Flevoland en Friesland en vanaf oktober dus vestiging nummer twaalf in Noord-Holland. 

Vorig jaar kwam Toyota Botman in Medemblik nog in het nieuws, omdat het dak van de werkplaats instortte na een enorme hoosbui.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.