Nieuwenhuijse Groep koopt Volvo-dealer Harrie Arendsen

Overname • Alle 130 medewerkers gaan mee in de overname.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Harrie Arendsen-vestiging in Hengelo. (Foto: Nieuwenhuijsse Groep).

Nieuwenhuijse Groep neemt per 1 januari 2024 Volvo-dealer Harrie Arendsen over. Dat meldt Nieuwenhuijse in een persbericht. De groep neemt alle vijf de vestigingen, inclusief 130 medewerkers, over en verdubbelt daarmee het aantal Volvo-vestigingen.

“Dit stelt ons in staat om ook naar de toekomst toe een relevante speler te blijven”, zegt Frank Moormann, commercieel directeur van de Nieuwenhuijse Groep.

Frank Arendsen, ceo van Harrie Arendsen, vertelt dat de verkoop ‘een strategische beslissing is die past in de langetermijnvisie’. “Onze beslissing om het Volvo-dealerbedrijf te verkopen en ons te concentreren op de fietsbranche weerspiegelt onze visie op de toekomst van mobiliteit”, zegt Arendsen.

Familienaam

De bedrijfsactiviteiten van de overgenomen Volvo-dealer zullen worden voortgezet onder de naam Harrie Arendsen. Technisch directeur van de Nieuwenhuijse Groep, Jelle Nijman, benadrukt: “Wij hechten waarde aan de goede naam die door de jaren heen is opgebouwd, daarnaast past dit familiebedrijf helemaal bij het DNA van onze bedrijven.”

De Nieuwenhuijse Group heeft vestigingen in Apeldoorn, Meppel, Raalte, Zutphen en Zwolle en voegt daar nu Almelo, Doetinchem, Hengelo en Zevenaar aan toe. Ook zit het bedrijf in de fietsenwereld met Stappenbelt Specialized Concept store en kocht het vorig jaar Heritage Customs.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.