Henk Scholten zwemt tegen de stroom in en wordt weer Volvo-dealer in Culemborg

Volvo • Na twee jaar keert het Volvo-dealerschap terug naar Henk Scholten in Culemborg.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Henk Scholten)

Henk Scholten wordt per 1 augustus weer officieel Volvo-dealer in Culemborg. Het bedrijf geeft hiermee invulling aan de groeiambitie die is gebleven na het sluiten van de vestiging als Volvo-dealer twee jaar geleden. Met de uitbreiding zwemt de Volvo-dealer tegen de stroom in, in een tijd dat de importeur het aantal vestigingen juist terugbrengt.

Twee jaar geleden stopte het Volvo-dealerschap in Culemborg en ging de locatie verder als EV-specialist Henk Scholten Mobility, inclusief een installatiebedrijf voor zonnepanelen en laadpalen. Culemborg kreeg de afgelopen twee jaar een andere bestemming als specialist in elektrische en hybride mobiliteit. Ook werden er ingeruilde auto’s anders dan Volvo, die het bedrijf binnenkreeg in de vestigingen in Tiel, Ede, Nijmegen en Arnhem, verkocht. Daarnaast zag Henk Scholten Mobility het licht, een nieuw bedrijf dat gespecialiseerd is in de installatie van zonnepanelen en laadpalen.

Teruggedraaid

Vandaag brengt Henk Scholten het nieuws naar buiten dat de vestiging in Culemborg toch weer Volvo-dealer wordt, waarmee het besluit van twee jaar geleden wordt teruggedraaid. Per 1 augustus mag Culemborg zich dan ook weer officieel Volvo-dealer noemen.

Voorafgaand aan de opening investeert Henk Scholten flink in een upgrade van de showroom en werkplaats, zo laat het bedrijf weten. Ook is de samenwerking met leasemaatschappijen herbevestigd en zijn leaseauto’s weer welkom in Culemborg voor onderhoud, reparatie en apk.

Noodreparaties

Tijdens de verbouwing, die start op 27 mei, blijft de werkplaats open voor noodreparaties en zijn de medewerkers van Culemborg tijdelijk in Tiel werkzaam. Voor klanten die het lastig vinden om naar Tiel te reizen, is er een haal- en brengservice beschikbaar vanaf de vestiging in Culemborg.

De bestaande diensten op het gebied van laadoplossingen en zonnepanelen blijven onveranderd onder Henk Scholten Mobility, terwijl het bedrijf zich ook richt op nieuwe innovatieve oplossingen, zoals thuisaccu’s, om aan de groeiende vraag naar elektrificatie en verduurzaming te voldoen.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.