Banken steken 875 miljoen euro in verlieslatend Polestar

Polestar • Polestar-ceo Thomas Ingenlath is optimistisch en voorspelt eind dit jaar winst.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Polestar
(Foto: Shutterstock)

De Zweeds-Chinese autofabrikant Polestar heeft een driejarige lening van 875 miljoen euro gekregen van een bankenconsortium, waaronder BNP Paribas, Natixis, Standard Chartered en HSBC. Dit meldt Polestar.

Het zijn moeilijke tijden voor de fabrikant van sportieve elektrische auto’s. De verkopen van Polestar zijn de afgelopen drie kwartalen wereldwijd gedaald. In het vierde kwartaal van 2023 was de daling 39 procent. In Nederland bedroeg de daling in het aantal registraties 12 procent. Bovendien heeft Volvo, samen met het Chinese Geely aandeelhouder in Polestar, begin deze maand gemeld dat het geen verdere financiering meer geeft aan Polestar, en haar belang van 48 procent op termijn wil terugbrengen naar 18 procent. Dit wegens de tegenvallende resultaten van Polestar, terwijl Volvo het zelf wel goed doet.

Polestar meldt nu dat het eind dit jaar weer winst wil maken. Er loopt een reorganisatie. Polestar-ceo Thomas Ingenlath stelt dat het bedrijf de kostenbasis heeft verbeterd en nu ook de financiering veilig heeft gesteld. Begin februari zei Polestar dat het 1,2 miljard euro aan financiering nodig had voordat het in 2025 break-even zou bereiken.

Volvo maakt een terugtrekkende beweging, maar voor Geely is Polestar een belangrijk merk om de Amerikaanse markt te bereiken. Geely zal het merk daarom niet snel failliet laten gaan, concludeert het Amerikaanse Automotive News.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Banken steken 875 miljoen euro in verlieslatend Polestar | Automotive Online

Banken steken 875 miljoen euro in verlieslatend Polestar

Polestar • Polestar-ceo Thomas Ingenlath is optimistisch en voorspelt eind dit jaar winst.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Polestar
(Foto: Shutterstock)

De Zweeds-Chinese autofabrikant Polestar heeft een driejarige lening van 875 miljoen euro gekregen van een bankenconsortium, waaronder BNP Paribas, Natixis, Standard Chartered en HSBC. Dit meldt Polestar.

Het zijn moeilijke tijden voor de fabrikant van sportieve elektrische auto’s. De verkopen van Polestar zijn de afgelopen drie kwartalen wereldwijd gedaald. In het vierde kwartaal van 2023 was de daling 39 procent. In Nederland bedroeg de daling in het aantal registraties 12 procent. Bovendien heeft Volvo, samen met het Chinese Geely aandeelhouder in Polestar, begin deze maand gemeld dat het geen verdere financiering meer geeft aan Polestar, en haar belang van 48 procent op termijn wil terugbrengen naar 18 procent. Dit wegens de tegenvallende resultaten van Polestar, terwijl Volvo het zelf wel goed doet.

Polestar meldt nu dat het eind dit jaar weer winst wil maken. Er loopt een reorganisatie. Polestar-ceo Thomas Ingenlath stelt dat het bedrijf de kostenbasis heeft verbeterd en nu ook de financiering veilig heeft gesteld. Begin februari zei Polestar dat het 1,2 miljard euro aan financiering nodig had voordat het in 2025 break-even zou bereiken.

Volvo maakt een terugtrekkende beweging, maar voor Geely is Polestar een belangrijk merk om de Amerikaanse markt te bereiken. Geely zal het merk daarom niet snel failliet laten gaan, concludeert het Amerikaanse Automotive News.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.