‘BMW zet streep door abonnementen voor verwarmde stoelen’

Abonnementen • De Duitse automaker houdt nog wel de deur op een kier voor andere abonnementsvormen.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Een BMW dashboard (Foto: Shutterstock)

BMW stopt met het in rekening brengen van abonnementskosten voor stoelverwarming in nieuw gekochte auto’s. Het Duitse bedrijf stelt daarmee grenzen aan het aanboren van  nieuwe inkomsten uit op software gebaseerde diensten. Dat meldt het bedrijf aan Autocar.

BMW maakt verwarmde stoelen en sturen weer onderdeel van de optionele mogelijkheden voor een auto. Het bedrijf blijft wel op aanvraag functies, zoals het op afstand starten van de motor en rijhulpfuncties, aanbieden.

“We dachten dat we de klant een extra service konden bieden”, vertelt Pieter Nota, hoofd verkoop en marketing van BMW aan Autocar. Toch lijkt het erop dat de consument daar niet op zit te wachten. “Mensen hebben het gevoel dat ze dubbel betaalden – wat eigenlijk niet waar was, maar perceptie is realiteit”, aldus Nota. BMW bevestigde later het nieuws aan Bloomberg.

Een inkomensbron

BMW en andere automakers zoals GM, Ford en Tesla testen of consumenten bereid zijn om te betalen voor in-car services om een inkomensbron te creëren. GM verwacht voor 2030 tussen de 20 en 25 miljoen euro in software inkomsten te kunnen genereren met deze service.

Ford heeft nu meer dan 550 duizend klanten die betalen voor digitale diensten, waarvan meer dan 80 procent via Ford Pro.

Voorbeeld Tesla volgen

De autoindustrie wil het voorbeeld van Tesla volgen. Het Amerikaanse bedrijf biedt in zijn abonnement mogelijkheden aan om bijvoorbeeld een accelarationboost, autopilot feature en internet voor in de auto te kopen.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

‘BMW zet streep door abonnementen voor verwarmde stoelen’ | Automotive Online

‘BMW zet streep door abonnementen voor verwarmde stoelen’

Abonnementen • De Duitse automaker houdt nog wel de deur op een kier voor andere abonnementsvormen.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Een BMW dashboard (Foto: Shutterstock)

BMW stopt met het in rekening brengen van abonnementskosten voor stoelverwarming in nieuw gekochte auto’s. Het Duitse bedrijf stelt daarmee grenzen aan het aanboren van  nieuwe inkomsten uit op software gebaseerde diensten. Dat meldt het bedrijf aan Autocar.

BMW maakt verwarmde stoelen en sturen weer onderdeel van de optionele mogelijkheden voor een auto. Het bedrijf blijft wel op aanvraag functies, zoals het op afstand starten van de motor en rijhulpfuncties, aanbieden.

“We dachten dat we de klant een extra service konden bieden”, vertelt Pieter Nota, hoofd verkoop en marketing van BMW aan Autocar. Toch lijkt het erop dat de consument daar niet op zit te wachten. “Mensen hebben het gevoel dat ze dubbel betaalden – wat eigenlijk niet waar was, maar perceptie is realiteit”, aldus Nota. BMW bevestigde later het nieuws aan Bloomberg.

Een inkomensbron

BMW en andere automakers zoals GM, Ford en Tesla testen of consumenten bereid zijn om te betalen voor in-car services om een inkomensbron te creëren. GM verwacht voor 2030 tussen de 20 en 25 miljoen euro in software inkomsten te kunnen genereren met deze service.

Ford heeft nu meer dan 550 duizend klanten die betalen voor digitale diensten, waarvan meer dan 80 procent via Ford Pro.

Voorbeeld Tesla volgen

De autoindustrie wil het voorbeeld van Tesla volgen. Het Amerikaanse bedrijf biedt in zijn abonnement mogelijkheden aan om bijvoorbeeld een accelarationboost, autopilot feature en internet voor in de auto te kopen.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.