Amerikaanse toezichthouder gaat handsfree techniek Ford onderzoeken

Ford • Twee botsingen tijdens “nachtelijke lichtomstandigheden” gingen vooraf aan het onderzoek van de Amerikaanse toezichthouder.
Robert L. Smid Robert L. Smid
Ford Mustang Mach-E (foto: Ford)

De Amerikaanse verkeerstoezichthouder National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) gaat onderzoek doen naar de handsfree rijtechnologie BlueCruise van Ford Motor. Twee incidenten waarbij auto’s van het type Ford Mustang Mach-E botsten met stilstaande voertuigen, vormen de aanleiding voor het onderzoek.

Bij BlueCruise wordt het rijden gedeeltelijk geautomatiseerd, met het idee dat de bestuurder toezicht houdt op de prestaties. Beide botsingen gebeurden tijdens “nachtelijke lichtomstandigheden” en resulteerden volgens de toezichthouder elk in ten minste één dodelijk slachtoffer. Eerder onderzoek heeft vastgesteld dat BlueCruise ingeschakeld was in beide auto’s vlak voor de botsingen.

BlueCruise is alleen beschikbaar op bepaalde wegen en maakt gebruik van een cameramonitoringssysteem om de aandacht van de bestuurder in de gaten te houden.

Tesla

Eerder riep Tesla in de Verenigde Staten meer dan 2 miljoen auto’s terug om veiligheidsfouten in de Autopilot te verhelpen. De terugroepactie volgde op de vaststelling van de Amerikaanse toezichthouder dat de Autopilot niet veilig genoeg is.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Amerikaanse toezichthouder gaat handsfree techniek Ford onderzoeken | Automotive Online

Amerikaanse toezichthouder gaat handsfree techniek Ford onderzoeken

Ford • Twee botsingen tijdens “nachtelijke lichtomstandigheden” gingen vooraf aan het onderzoek van de Amerikaanse toezichthouder.
Robert L. Smid Robert L. Smid
Ford Mustang Mach-E (foto: Ford)

De Amerikaanse verkeerstoezichthouder National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) gaat onderzoek doen naar de handsfree rijtechnologie BlueCruise van Ford Motor. Twee incidenten waarbij auto’s van het type Ford Mustang Mach-E botsten met stilstaande voertuigen, vormen de aanleiding voor het onderzoek.

Bij BlueCruise wordt het rijden gedeeltelijk geautomatiseerd, met het idee dat de bestuurder toezicht houdt op de prestaties. Beide botsingen gebeurden tijdens “nachtelijke lichtomstandigheden” en resulteerden volgens de toezichthouder elk in ten minste één dodelijk slachtoffer. Eerder onderzoek heeft vastgesteld dat BlueCruise ingeschakeld was in beide auto’s vlak voor de botsingen.

BlueCruise is alleen beschikbaar op bepaalde wegen en maakt gebruik van een cameramonitoringssysteem om de aandacht van de bestuurder in de gaten te houden.

Tesla

Eerder riep Tesla in de Verenigde Staten meer dan 2 miljoen auto’s terug om veiligheidsfouten in de Autopilot te verhelpen. De terugroepactie volgde op de vaststelling van de Amerikaanse toezichthouder dat de Autopilot niet veilig genoeg is.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.