Nieuwverkoop Europa: MG en Tesla verdubbelen verkoop

Autoverkoop • Andere Chinese toetreders presteren veel minder goed.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De MG4. (foto: MG Motor)

Tesla en MG hebben in het eerste halfjaar hun nieuwregistraties zien verdubbelen. Dat meldt dataleverancier Jato op basis van de cijfers van 28 Europese landen. Daarmee staan beide in de top-20 van meest geregistreerde merken. Die lijst wordt aangevoerd door Volkswagen, gevolg door Toyota en Audi.

Volgens Jato is het succes van MG niet exemplarisch voor Chinese fabrikanten. Volgens het databedrijf blijven de nieuwe toetreders uit het land zelfs (ver) achter bij de verwachtingen.

Los van MG (104 duizend registraties) verkochten de andere Chinese toetreders opgeteld in totaal ruim 40 duizend voertuigen, goed voor een marktaandeel van 0,7 procent. Volgens Jato ligt het voor de hand dat dit aandeel wel snel zal groeien.

Tesla levert met de Model Y ook het meest geregistreerde model (136 duizend), gevolgd door de Dacia Sandero (123 duizend) en VW T-Roc (111 duizend). De Model Y is de enige volledig elektrische auto in de top 25 meest verkochte modellen.

De totale markt kwam in de eerste zes maanden uit op een groei van 18 procent. Dat komt overeen met de EU-cijfers van Acea. Jato en Acea melden dat de markt profiteert van alle uitgestelde leveringen. De orderintake ligt wel lager dan vorig jaar.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Nieuwverkoop Europa: MG en Tesla verdubbelen verkoop | Automotive Online

Nieuwverkoop Europa: MG en Tesla verdubbelen verkoop

Autoverkoop • Andere Chinese toetreders presteren veel minder goed.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De MG4. (foto: MG Motor)

Tesla en MG hebben in het eerste halfjaar hun nieuwregistraties zien verdubbelen. Dat meldt dataleverancier Jato op basis van de cijfers van 28 Europese landen. Daarmee staan beide in de top-20 van meest geregistreerde merken. Die lijst wordt aangevoerd door Volkswagen, gevolg door Toyota en Audi.

Volgens Jato is het succes van MG niet exemplarisch voor Chinese fabrikanten. Volgens het databedrijf blijven de nieuwe toetreders uit het land zelfs (ver) achter bij de verwachtingen.

Los van MG (104 duizend registraties) verkochten de andere Chinese toetreders opgeteld in totaal ruim 40 duizend voertuigen, goed voor een marktaandeel van 0,7 procent. Volgens Jato ligt het voor de hand dat dit aandeel wel snel zal groeien.

Tesla levert met de Model Y ook het meest geregistreerde model (136 duizend), gevolgd door de Dacia Sandero (123 duizend) en VW T-Roc (111 duizend). De Model Y is de enige volledig elektrische auto in de top 25 meest verkochte modellen.

De totale markt kwam in de eerste zes maanden uit op een groei van 18 procent. Dat komt overeen met de EU-cijfers van Acea. Jato en Acea melden dat de markt profiteert van alle uitgestelde leveringen. De orderintake ligt wel lager dan vorig jaar.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.