Volkswagen en Dacia Sandero voeren Europese verkoopranglijst aan

Verkoopcijfers • De Tesla Model Y is veruit de meest geregistreerde EV in Europa.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Volkswagen

Volkswagen voert met een kleine 120 duizend registraties de Europese verkoopranglijst aan in mei. Het noteert bijna het dubbele aantal registraties van nummer twee BMW (69 duizend) en nummer drie Toyota (68 duizend). De Dacia Sandero is het meest geregistreerde model met bijna 22 duizend stuks. Dat blijkt uit cijfers van dataleverancier Jato, dat van 28 Europese landen de cijfers bijhoudt.

De registraties lagen met 1,2 miljoen auto’s in mei ruim hoger (+18%) dan vorig jaar. Bijna alle grote merken, Ford uitgezonderd, noteren een plus. Tesla zag ten opzichte van mei vorig jaar zijn marktaandeel bijna vertwintigvoudigen, van 0,15 naar 2,6 procent.

Tesla succesvol dit decennium

De Model Y gaat met 21 duizend registraties veruit aan kop bij de EV’s. Het laat de VW ID.4 (8 duizend) en MG4 (6 duizend) ver achter zich. MG maakt zijn entree in de top 20 van de meest geregistreerde merken, waarmee het vooralsnog de meest succesvolle is van alle nieuwkomers die dit decennium hun entree maakten.

Felipe Munoz, Global Analyst bij JATO Dynamics, merkte op: “Hoewel elektrische voertuigen (BEV’s) en SUV’s blijven bijdragen aan het herstel van de industrie, is de groei in alle segmenten niet voldoende geweest om het totale volume terug te brengen naar het niveau van vóór de pandemie.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Volkswagen en Dacia Sandero voeren Europese verkoopranglijst aan | Automotive Online

Volkswagen en Dacia Sandero voeren Europese verkoopranglijst aan

Verkoopcijfers • De Tesla Model Y is veruit de meest geregistreerde EV in Europa.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Volkswagen

Volkswagen voert met een kleine 120 duizend registraties de Europese verkoopranglijst aan in mei. Het noteert bijna het dubbele aantal registraties van nummer twee BMW (69 duizend) en nummer drie Toyota (68 duizend). De Dacia Sandero is het meest geregistreerde model met bijna 22 duizend stuks. Dat blijkt uit cijfers van dataleverancier Jato, dat van 28 Europese landen de cijfers bijhoudt.

De registraties lagen met 1,2 miljoen auto’s in mei ruim hoger (+18%) dan vorig jaar. Bijna alle grote merken, Ford uitgezonderd, noteren een plus. Tesla zag ten opzichte van mei vorig jaar zijn marktaandeel bijna vertwintigvoudigen, van 0,15 naar 2,6 procent.

Tesla succesvol dit decennium

De Model Y gaat met 21 duizend registraties veruit aan kop bij de EV’s. Het laat de VW ID.4 (8 duizend) en MG4 (6 duizend) ver achter zich. MG maakt zijn entree in de top 20 van de meest geregistreerde merken, waarmee het vooralsnog de meest succesvolle is van alle nieuwkomers die dit decennium hun entree maakten.

Felipe Munoz, Global Analyst bij JATO Dynamics, merkte op: “Hoewel elektrische voertuigen (BEV’s) en SUV’s blijven bijdragen aan het herstel van de industrie, is de groei in alle segmenten niet voldoende geweest om het totale volume terug te brengen naar het niveau van vóór de pandemie.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.