Axalta Refinish levert eerste Irus Mix-installaties in Nederland

Axalta • Irus Mix is volgens Axalta ‘de snelste volledig geautomatiseerde en handsfree mengmachine voor de autoschadeherstelindustrie’.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(Foto: Axalta)

Axalta Refinish heeft de eerste Irus Mix machines geïnstalleerd in Nederland. De machines zijn geplaatst bij Van As Autoschade (Schadenet) en Autoschade Venray (A.A.S.)

Irus Mix is volgens Axalta ‘de snelste volledig geautomatiseerde en handsfree mengmachine voor de autoschadeherstelindustrie’. Andries de Vries, eigenaar van Van As Autoschade: “Omdat de Irus Mix veel handelingen van de spuiters overneemt wordt er meer rust ervaren onder de spuiters, wat zorgt voor betere spuitresultaten. Ook wordt de verwerkingscapaciteit gemaximaliseerd, de productiecapaciteit verhoogd en kunnen interne processen worden aangepast. Deze technologie sluit aan bij onze duurzame initiatieven en wij kijken uit naar de volgende installaties.”

Frank Hendrix, eigenaar Autoschade Venray: “Er wordt efficiënter gewerkt met de Irus Mix en wij merken dat de productiviteit al omhoog gegaan is omdat het spuitproces continu kan doorgaan. Het flessensysteem is precies en zuinig en de machine werkt ook nauwkeurig met kleine hoeveelheden lak.”

Hervullen

Axalta Irus Mix is ontworpen om te werken met het flessensysteem van Axalta. Het is hierbij niet nodig om flessen te hervullen of het product over te gieten in speciale flessen. Ook zijn de flessen voorzien van doseringsdoppen die de juiste kleur leveren zonder verspilling. Het flessensysteem is gemaakt van 50 procent gerecycled plastic.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.