Zeekr opent flagshipstore aan het Rokin

Zeekr • Het vroegere pand van V&D, hartje centrum Amsterdam, is voor vijf jaar gehuurd.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(Foto: Zeekr)

Dit najaar open het Chinese automerk Zeekr flagshipstores in Amsterdam en Stockholm. In Amsterdam is nu een locatie gevonden: het voormalige V&D-pand tussen de Kalverstraat en het Rokin. Dit meldt Zeekr.

Zeekr is een premiummerk gericht op jonge consumenten. Het dochterbedrijf van het Chinese Geely bouwt enkel EV’s en kondigde in april aan dat het Europese hoofdkantoor in Amsterdam wordt gevestigd. Het merk komt in Nederland met twee modellen op de markt: de Zeekr 001 en de Zeekr X urban SUV.

Voor vijf jaar

Zeekr heeft voor het V&D-pand een huurcontract van vijf jaar getekend en wil eind dit jaar opengaan. De begane grond wordt showroom voor de twee modellen in diverse kleuren en de kelder wordt klaargemaakt voor als experience center. De inrichting staat nog niet vast. “We beginnen blanco”, zegt Spiros Fotinos, ceo van Zeekr voor Europa. “Het startpunt is de ervaring van elektrisch rijden. Daaromheen ontwerpen we een ruimte die goed voelt. In China hebben we driehonderd zaken geopend in drie jaar. De uitgangspunten zijn hetzelfde, maar de uitwerking zal heel anders zijn.” Afhankelijk van de vergunning en gesprekken met de gemeente wil Zeekr ook horeca toevoegen.

Kantoor en garage volgen

Zeekr vestigt ook zijn Europese hoofdkantoor met ‘enkele honderden medewerkers’ op een nog onbekende plek in Amsterdam. Het Chinese merk gaat geen dealers zoeken, maar verkoopt de auto’s direct aan de consument. Naast kantoorruimte zoekt Zeekr in Amsterdam daarom ook nog naar een garage, waar de auto’s worden afgeleverd en gereviseerd.

Zeekr is een van de inmiddels ruim 30 nieuwe toetreders op de Nederlandse automarkt. Je leest het in het overzicht van AM.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Zeekr opent flagshipstore aan het Rokin | Automotive Online

Zeekr opent flagshipstore aan het Rokin

Zeekr • Het vroegere pand van V&D, hartje centrum Amsterdam, is voor vijf jaar gehuurd.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(Foto: Zeekr)

Dit najaar open het Chinese automerk Zeekr flagshipstores in Amsterdam en Stockholm. In Amsterdam is nu een locatie gevonden: het voormalige V&D-pand tussen de Kalverstraat en het Rokin. Dit meldt Zeekr.

Zeekr is een premiummerk gericht op jonge consumenten. Het dochterbedrijf van het Chinese Geely bouwt enkel EV’s en kondigde in april aan dat het Europese hoofdkantoor in Amsterdam wordt gevestigd. Het merk komt in Nederland met twee modellen op de markt: de Zeekr 001 en de Zeekr X urban SUV.

Voor vijf jaar

Zeekr heeft voor het V&D-pand een huurcontract van vijf jaar getekend en wil eind dit jaar opengaan. De begane grond wordt showroom voor de twee modellen in diverse kleuren en de kelder wordt klaargemaakt voor als experience center. De inrichting staat nog niet vast. “We beginnen blanco”, zegt Spiros Fotinos, ceo van Zeekr voor Europa. “Het startpunt is de ervaring van elektrisch rijden. Daaromheen ontwerpen we een ruimte die goed voelt. In China hebben we driehonderd zaken geopend in drie jaar. De uitgangspunten zijn hetzelfde, maar de uitwerking zal heel anders zijn.” Afhankelijk van de vergunning en gesprekken met de gemeente wil Zeekr ook horeca toevoegen.

Kantoor en garage volgen

Zeekr vestigt ook zijn Europese hoofdkantoor met ‘enkele honderden medewerkers’ op een nog onbekende plek in Amsterdam. Het Chinese merk gaat geen dealers zoeken, maar verkoopt de auto’s direct aan de consument. Naast kantoorruimte zoekt Zeekr in Amsterdam daarom ook nog naar een garage, waar de auto’s worden afgeleverd en gereviseerd.

Zeekr is een van de inmiddels ruim 30 nieuwe toetreders op de Nederlandse automarkt. Je leest het in het overzicht van AM.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.