‘Zeekr vist in Europese premium-vijver’

Chinese toetreders •
Dit wil het bedrijf doen door het openen van flagshipstores en door online verkoop.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Een flagship winkel in Wuhan, China (Foto: Shutterstock)

Zeekr, het volledig elektrische premiummerk van Geely, start deze week met het aannemen van pre-orders in Nederland en Zweden voor de Zeekr 001 sedan en de Zeekr X crossover. Daarmee betreedt het merk de Europese markt. Het bedrijf richt zich op Audi, BMW en Mercedes-Benz-klanten die overstappen van dieselmodellen naar elektrische voertuigen.

Er is een reden waarom Geely juist van de premium merken wil afsnoepen. “Je kunt niet meespelen in de Europese premium vijver als je niet op zijn minst een klein deel van de Duitse klanten lokt die overstappen van diesel naar elektrische auto’s”, vertelt de Europese ceo van Zeekr, Spiros Fotinos, in een interview met Automotive News Europe. Dit zei hij tijdens de lancering van het merk in Europa.

De leveringen van de nieuwe modellen staan gepland staan voor de herfst.

Toename Chinese bedrijven

Zeekr hoopt in 2024 uit te breiden naar Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Noorwegen, en tegen 2026 dekking te bieden in heel West-Europa. De Europese markt kent een toenemende concurrentie van Chinese en lokale automakers op het gebied van elektrische voertuigen.

Naast Zeekr lanceerden andere Chinese fabrikanten, zoals BYD, Xpeng en Aiways, hun verkoopactiviteiten in Europa.

Online verkoop

Zeekr richt zich op directe verkoop en online bestellingen, met één flagship store per land en een vloot van servicebusjes om aan de behoeften van klanten te voldoen.

De prijzen voor de Zeekr 01 beginnen bij 59.490 euro, terwijl de Zeekr X verkrijgbaar is vanaf 44.990 euro. Zeekr ziet Zweden en Nederland als ‘vooruitstrevende markten’ op het gebied van elektrische voertuigen. Daarom komen de eerste flagshipstores in Stockholm en in Amsterdam. Het bedrijf tekende een huurcontract voor vijf jaar voor het V&D pand aan de Rokin in Amsterdam. Een kantoor moet nog volgen.

Het bedrijf is een van de vele nieuwe toetreders in Nederland (bekijk hier het overzicht).

Meer lezen over Geely en Zeekr

Meest recente nieuws

‘Zeekr vist in Europese premium-vijver’ | Automotive Online

‘Zeekr vist in Europese premium-vijver’

Chinese toetreders •
Dit wil het bedrijf doen door het openen van flagshipstores en door online verkoop.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Een flagship winkel in Wuhan, China (Foto: Shutterstock)

Zeekr, het volledig elektrische premiummerk van Geely, start deze week met het aannemen van pre-orders in Nederland en Zweden voor de Zeekr 001 sedan en de Zeekr X crossover. Daarmee betreedt het merk de Europese markt. Het bedrijf richt zich op Audi, BMW en Mercedes-Benz-klanten die overstappen van dieselmodellen naar elektrische voertuigen.

Er is een reden waarom Geely juist van de premium merken wil afsnoepen. “Je kunt niet meespelen in de Europese premium vijver als je niet op zijn minst een klein deel van de Duitse klanten lokt die overstappen van diesel naar elektrische auto’s”, vertelt de Europese ceo van Zeekr, Spiros Fotinos, in een interview met Automotive News Europe. Dit zei hij tijdens de lancering van het merk in Europa.

De leveringen van de nieuwe modellen staan gepland staan voor de herfst.

Toename Chinese bedrijven

Zeekr hoopt in 2024 uit te breiden naar Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Noorwegen, en tegen 2026 dekking te bieden in heel West-Europa. De Europese markt kent een toenemende concurrentie van Chinese en lokale automakers op het gebied van elektrische voertuigen.

Naast Zeekr lanceerden andere Chinese fabrikanten, zoals BYD, Xpeng en Aiways, hun verkoopactiviteiten in Europa.

Online verkoop

Zeekr richt zich op directe verkoop en online bestellingen, met één flagship store per land en een vloot van servicebusjes om aan de behoeften van klanten te voldoen.

De prijzen voor de Zeekr 01 beginnen bij 59.490 euro, terwijl de Zeekr X verkrijgbaar is vanaf 44.990 euro. Zeekr ziet Zweden en Nederland als ‘vooruitstrevende markten’ op het gebied van elektrische voertuigen. Daarom komen de eerste flagshipstores in Stockholm en in Amsterdam. Het bedrijf tekende een huurcontract voor vijf jaar voor het V&D pand aan de Rokin in Amsterdam. Een kantoor moet nog volgen.

Het bedrijf is een van de vele nieuwe toetreders in Nederland (bekijk hier het overzicht).

Meer lezen over Geely en Zeekr

Meest recente nieuws