Bernd Martens en John Heller in Raad van Toezicht Lightyear

Lightyear • De aanstelling van de nieuwe leden volgt op de doorstart van de zonneautofabrikant.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
John Heller (r) en Bernd Martens. (Foto: Lightyear)

Bernd Martens en John Heller zijn benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Lightyear. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Martens is een voormalig lid van de Raad van Bestuur van Audi AG en Heller was van 2017 tot recentelijk ceo van de Louwman Group.

Lex Hoefsloot, ceo van Lightyear reageert enthousiast: “We zijn dankbaar om Bernd Martens en John Heller te verwelkomen in onze Raad van Toezicht. Hun kennis van de industrie, leiderschap en operationele ervaring maken hen zeer waardevolle toevoegingen aan Lightyear.”

Faillissement

Autofabrikant Lightyear uit Helmond werd in januari failliet verklaard. De zonneautofabrikant zat de tweede helft van 2022 permanent krap bij kas. Nadat duidelijk werd dat potentiële productiepartners – zoals VDL – niet op korte termijn instapten, kon het bedrijf een (deel)faillissement niet ontlopen.

In april maakte het bedrijf bekend dat zij weer genoeg budget hebben om een half jaar door te gaan met de ontwikkeling van de nieuwe zonneauto. Dat markeert tevens de start van het nieuwe bedrijf Lightyear Technologies, wat zich gaat richten op de productie van de Lightyear 2.

De doorstart van Lightyear is mogelijk gemaakt door IIG, de Impact Investor Group, onder leiding van Arnoud Aalbersberg. In eerste instantie bracht IIG 8 miljoen euro bijeen. Het is niet bekendgemaakt of dat bedrag inmiddels is gegroeid.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Bernd Martens en John Heller in Raad van Toezicht Lightyear | Automotive Online

Bernd Martens en John Heller in Raad van Toezicht Lightyear

Lightyear • De aanstelling van de nieuwe leden volgt op de doorstart van de zonneautofabrikant.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
John Heller (r) en Bernd Martens. (Foto: Lightyear)

Bernd Martens en John Heller zijn benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Lightyear. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Martens is een voormalig lid van de Raad van Bestuur van Audi AG en Heller was van 2017 tot recentelijk ceo van de Louwman Group.

Lex Hoefsloot, ceo van Lightyear reageert enthousiast: “We zijn dankbaar om Bernd Martens en John Heller te verwelkomen in onze Raad van Toezicht. Hun kennis van de industrie, leiderschap en operationele ervaring maken hen zeer waardevolle toevoegingen aan Lightyear.”

Faillissement

Autofabrikant Lightyear uit Helmond werd in januari failliet verklaard. De zonneautofabrikant zat de tweede helft van 2022 permanent krap bij kas. Nadat duidelijk werd dat potentiële productiepartners – zoals VDL – niet op korte termijn instapten, kon het bedrijf een (deel)faillissement niet ontlopen.

In april maakte het bedrijf bekend dat zij weer genoeg budget hebben om een half jaar door te gaan met de ontwikkeling van de nieuwe zonneauto. Dat markeert tevens de start van het nieuwe bedrijf Lightyear Technologies, wat zich gaat richten op de productie van de Lightyear 2.

De doorstart van Lightyear is mogelijk gemaakt door IIG, de Impact Investor Group, onder leiding van Arnoud Aalbersberg. In eerste instantie bracht IIG 8 miljoen euro bijeen. Het is niet bekendgemaakt of dat bedrag inmiddels is gegroeid.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.