Peter van Rooy trekt Lightyear-deur dicht en stapt in bij Lotus

Personen • Van Rooy start bij Lotus als sales executive LAP (Lotus Advanced Performance).
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(Foto: Peter van Rooy).

Peter van Rooy start per 1 september als als sales executive bij Lotus Cars Europa. Dat maakt Van Rooy bekend aan AM. Met deze nieuwe functie verlaat hij Lightyear, waar hij verantwoordelijk was voor de verkoop.

In zijn nieuwe rol is Van Rooy verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een Europese strategie voor speciale LAP-projecten (Lotus Advanced Performance). Hij wordt onder andere verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten binnen Europa van de elektrische Lotus Evija.

Lotus is sinds 2017 in handen van het Chinese Geely. De ambities zijn groot. In 2018 verkocht Lotus wereldwijd nog geen 2.000 auto’s, maar het doel ligt richting 100 duizend per jaar.

Analyse | Heel weinig licht in de duisternis bij Lightyear

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Peter van Rooy trekt Lightyear-deur dicht en stapt in bij Lotus | Automotive Online

Peter van Rooy trekt Lightyear-deur dicht en stapt in bij Lotus

Personen • Van Rooy start bij Lotus als sales executive LAP (Lotus Advanced Performance).
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(Foto: Peter van Rooy).

Peter van Rooy start per 1 september als als sales executive bij Lotus Cars Europa. Dat maakt Van Rooy bekend aan AM. Met deze nieuwe functie verlaat hij Lightyear, waar hij verantwoordelijk was voor de verkoop.

In zijn nieuwe rol is Van Rooy verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een Europese strategie voor speciale LAP-projecten (Lotus Advanced Performance). Hij wordt onder andere verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten binnen Europa van de elektrische Lotus Evija.

Lotus is sinds 2017 in handen van het Chinese Geely. De ambities zijn groot. In 2018 verkocht Lotus wereldwijd nog geen 2.000 auto’s, maar het doel ligt richting 100 duizend per jaar.

Analyse | Heel weinig licht in de duisternis bij Lightyear

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.