Bestuurswissel bij Lightyear: topman Lex Hoefsloot doet een stap terug

Lightyear • Oud-ceo Lex Hoefsloot blijft nog wel betrokken bij het bedrijf.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Bonna Newman (L.) en Marnix Borghouts (R.) (Foto: Lightyear)

Zonneautomaker Lightyear krijgt een nieuwe topvrouw en financieel topman, zo maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Dat betekent dat oprichter en huidig topman Lex Hoefsloot terugtreedt. Hij wordt opgevolgd door Bonna Newman, volgens het bedrijf uit Helmond iemand met veel ervaring in zonne-energie en voertuigen die daarop kunnen rijden. Marnix Borghouts wordt de nieuwe financieel topman van Lightyear.

De bestuurswissel volgt een paar weken nadat het bedrijf twee investeerders erbij kreeg. Die investeringen waren het sluitstuk van een jaar dat begon met een productiestop van Lightyear’s eerste zonneauto. Kort daarna ging het bedrijf failliet, waarna in april in afgeslankte vorm een doorstart werd gemaakt.

Bonna Newman: “Lightyear heeft laten zien hoe zeer efficiënte elektrische voertuigen gecombineerd kunnen worden met on-board zonne-energie. Lightyear heeft een podium voor een nieuw tijdperk van mobiliteit op zonne-energie opgezet.”

Langetermijnplannen

Hoefsloot blijft als oprichter overigens nog wel betrokken. Hij benadrukt vertrouwen te hebben in het nieuwe leiderschap. “Hun gecombineerde vaardigheden zijn precies wat het bedrijf nu nodig heeft. Naarmate Lightyear volwassener wordt en verschuift in de richting van het opschalen van de zonnetechnologie aan boord, kunnen mijn vaardigheden het beste in een andere rol worden gebruikt binnen het bedrijf”, vertelt Hoefsloot.

Hoefsloot gaat zich meer richten op de langetermijnplannen van het bedrijf. Daarbij hoort onder meer het vinden van de ‘juiste’ partners.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Bestuurswissel bij Lightyear: topman Lex Hoefsloot doet een stap terug | Automotive Online

Bestuurswissel bij Lightyear: topman Lex Hoefsloot doet een stap terug

Lightyear • Oud-ceo Lex Hoefsloot blijft nog wel betrokken bij het bedrijf.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Bonna Newman (L.) en Marnix Borghouts (R.) (Foto: Lightyear)

Zonneautomaker Lightyear krijgt een nieuwe topvrouw en financieel topman, zo maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Dat betekent dat oprichter en huidig topman Lex Hoefsloot terugtreedt. Hij wordt opgevolgd door Bonna Newman, volgens het bedrijf uit Helmond iemand met veel ervaring in zonne-energie en voertuigen die daarop kunnen rijden. Marnix Borghouts wordt de nieuwe financieel topman van Lightyear.

De bestuurswissel volgt een paar weken nadat het bedrijf twee investeerders erbij kreeg. Die investeringen waren het sluitstuk van een jaar dat begon met een productiestop van Lightyear’s eerste zonneauto. Kort daarna ging het bedrijf failliet, waarna in april in afgeslankte vorm een doorstart werd gemaakt.

Bonna Newman: “Lightyear heeft laten zien hoe zeer efficiënte elektrische voertuigen gecombineerd kunnen worden met on-board zonne-energie. Lightyear heeft een podium voor een nieuw tijdperk van mobiliteit op zonne-energie opgezet.”

Langetermijnplannen

Hoefsloot blijft als oprichter overigens nog wel betrokken. Hij benadrukt vertrouwen te hebben in het nieuwe leiderschap. “Hun gecombineerde vaardigheden zijn precies wat het bedrijf nu nodig heeft. Naarmate Lightyear volwassener wordt en verschuift in de richting van het opschalen van de zonnetechnologie aan boord, kunnen mijn vaardigheden het beste in een andere rol worden gebruikt binnen het bedrijf”, vertelt Hoefsloot.

Hoefsloot gaat zich meer richten op de langetermijnplannen van het bedrijf. Daarbij hoort onder meer het vinden van de ‘juiste’ partners.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.