AM-overzicht nieuwe toetreders: download de lijst hier

Nieuwe toetreders • In het overzicht staat informatie over de 29 merken die tussen 2020 en 2025 op de Nederlandse markt hun entree maken.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Lynk&Co heeft in de eerste twee maanden van dit jaar veruit de meeste auto’s geregistreerd van alle nieuwe toetreders op de Nederlandse automarkt. Dat staat in het Overzicht Nieuwe Toetreders van Automotive, versie maart 2023. In het overzicht staan alle merken die tussen 2020 en 2025 hun entree maken op de Nederlandse markt. In totaal leveren 11 van de 29 merken inmiddels auto’s uit.

Het is de tweede keer dat Automotive de lijst uitbrengt. In oktober vorig jaar stonden in de eerste uitgave van de lijst 27 bedrijven. Daar zijn nu Zeekr (Geely) en Voyah (Dongfeng) bijgekomen. De redactie van Automotive heeft van alle merken de slagingskans opgenomen. Dit is een beoordeling op basis van gesprekken met deskundigen, data en ervaringen. Van MG en BYD wordt de slagingskans het hoogste ingeschaald. Van 15 merken wordt de kans  op succes als klein ingeschat.

Download de lijst hier.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

AM-overzicht nieuwe toetreders: download de lijst hier | Automotive Online

AM-overzicht nieuwe toetreders: download de lijst hier

Nieuwe toetreders • In het overzicht staat informatie over de 29 merken die tussen 2020 en 2025 op de Nederlandse markt hun entree maken.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Lynk&Co heeft in de eerste twee maanden van dit jaar veruit de meeste auto’s geregistreerd van alle nieuwe toetreders op de Nederlandse automarkt. Dat staat in het Overzicht Nieuwe Toetreders van Automotive, versie maart 2023. In het overzicht staan alle merken die tussen 2020 en 2025 hun entree maken op de Nederlandse markt. In totaal leveren 11 van de 29 merken inmiddels auto’s uit.

Het is de tweede keer dat Automotive de lijst uitbrengt. In oktober vorig jaar stonden in de eerste uitgave van de lijst 27 bedrijven. Daar zijn nu Zeekr (Geely) en Voyah (Dongfeng) bijgekomen. De redactie van Automotive heeft van alle merken de slagingskans opgenomen. Dit is een beoordeling op basis van gesprekken met deskundigen, data en ervaringen. Van MG en BYD wordt de slagingskans het hoogste ingeschaald. Van 15 merken wordt de kans  op succes als klein ingeschat.

Download de lijst hier.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.