‘Geely verhoogt verkoopdoelstelling voor 2024’

Geely • Het salesvolume van het automerk is met 3 procent gestegen in december 2023. Dat is hetzelfde percentage als in 2022 in dezelfde maand.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Geely scherpt zijn verkoopdoelstelling aan. Het concern wil in 2024 zo’n 1,9 miljoen auto’s verkopen, zo meldt Automotive News Europe (ANE) op basis van de Hong Kong-beursaanvraag van afgelopen maandag. Dit doel is 13 procent hoger dan vorig jaar.

Vooral de verkoopdoelstelling van nieuwe EV’s wordt opgeschroefd: dit verhoogt het concern met 66 procent in vergelijking met het totale verkoopvolume van 2023. Een exact cijfer noemt het verder bedrijf niet.

Geely is de op een na grootste autofabrikant van China. Het bedrijf meldt aan ANE vorig jaar 1.686.515 auto’s te hebben verkocht, een stijging van 18 procent ten opzichte van 2022.

In november tekende Geely een strategisch partnership met Nio op het gebied van batterijwissels. Changan Auto, één van de vier grootste autogroepen in China, sloot zich ook aan bij de batterijwisseltechniek van Nio.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

‘Geely verhoogt verkoopdoelstelling voor 2024’ | Automotive Online

‘Geely verhoogt verkoopdoelstelling voor 2024’

Geely • Het salesvolume van het automerk is met 3 procent gestegen in december 2023. Dat is hetzelfde percentage als in 2022 in dezelfde maand.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Geely scherpt zijn verkoopdoelstelling aan. Het concern wil in 2024 zo’n 1,9 miljoen auto’s verkopen, zo meldt Automotive News Europe (ANE) op basis van de Hong Kong-beursaanvraag van afgelopen maandag. Dit doel is 13 procent hoger dan vorig jaar.

Vooral de verkoopdoelstelling van nieuwe EV’s wordt opgeschroefd: dit verhoogt het concern met 66 procent in vergelijking met het totale verkoopvolume van 2023. Een exact cijfer noemt het verder bedrijf niet.

Geely is de op een na grootste autofabrikant van China. Het bedrijf meldt aan ANE vorig jaar 1.686.515 auto’s te hebben verkocht, een stijging van 18 procent ten opzichte van 2022.

In november tekende Geely een strategisch partnership met Nio op het gebied van batterijwissels. Changan Auto, één van de vier grootste autogroepen in China, sloot zich ook aan bij de batterijwisseltechniek van Nio.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.