Nicolas Lopez Appelgren nieuwe ceo van Lynk & Co Europa

Lynk & Co • Alain Visser treedt terug ‘om andere kansen buiten het bedrijf na te streven’.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Nicolas Lopez Appelgren (Foto: Lynk & Co)

Lynk & Co stelt Nicolas Lopez Applegren per 8 januari aan als nieuwe ceo Europa. Daarmee treedt Alain Visser terug ‘om andere kansen buiten het bedrijf na te streven’. Dat meldt Lynk & Co in een persbericht.

Momenteel is Appelgren head of retail operations bij Volvo Cars. Volgens Lynk & Co speelde hij ‘een belangrijke rol bij de uitbreiding van Volvo’s marktpositie in Europa en Noord- en Zuid-Amerika’.

In de eerste helft van 2023 breidde Lynk & Co, een joint venture van Geely en Volvo, de activiteiten uit in verschillende Europese landen. Lynk & Co biedt nu ook private leasing aan als aanvulling op abonneren, kopen, lenen en delen.

Volgende fase

Jerry Gan, ceo van Geely Auto Group: “Sinds de oprichting van Lynk & Co in 2017 heeft het merk wereldwijd al meer dan 1 miljoen voertuigen afgeleverd en is het een van ’s werelds snelst groeiende automerken geworden. We willen Alain bedanken voor zijn jarenlange inspanningen en alles wat hij heeft gedaan om een basis te leggen voor de toekomst van Lynk & Co. We zijn verheugd Nicolas te verwelkomen bij Lynk & Co en kijken ernaar uit om met hem samen te werken terwijl het merk de volgende fase van zijn wereldwijde ontwikkelingsplan ingaat.”

Alain Visser werd in 2015 benoemd tot senior vice president global marketing en sales bij Geely Auto Group. Hij werd in 2017 ceo van het merk binnen Europa. Volgens Lynk & Co was Visser ‘de sleutel tot het creëren van nieuwe ervaringen voor klanten door middel van connected vehicle technologie en bedrijfsmodellen’.

Lynk & Co krijgt in de AM-powerranking een redelijke slagingskans toebedeeld door de redactie. Eerder had het automerk een slagingskans van redelijk/groot. Er zijn inmiddels kanttekeningen te plaatsen: veel registraties zijn simpelweg nieuwe inzet binnen een bestaand contract, verder loopt de remarketing volledig vast. De abonnementsprijs ging omhoog, waardoor het gat met andere aanbieders iets werd verkleind, maar een gezond businessmodel is het nog steeds niet terwijl de vraag veel lager is geworden. Lees hier verder 

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Nicolas Lopez Appelgren nieuwe ceo van Lynk & Co Europa | Automotive Online

Nicolas Lopez Appelgren nieuwe ceo van Lynk & Co Europa

Lynk & Co • Alain Visser treedt terug ‘om andere kansen buiten het bedrijf na te streven’.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Nicolas Lopez Appelgren (Foto: Lynk & Co)

Lynk & Co stelt Nicolas Lopez Applegren per 8 januari aan als nieuwe ceo Europa. Daarmee treedt Alain Visser terug ‘om andere kansen buiten het bedrijf na te streven’. Dat meldt Lynk & Co in een persbericht.

Momenteel is Appelgren head of retail operations bij Volvo Cars. Volgens Lynk & Co speelde hij ‘een belangrijke rol bij de uitbreiding van Volvo’s marktpositie in Europa en Noord- en Zuid-Amerika’.

In de eerste helft van 2023 breidde Lynk & Co, een joint venture van Geely en Volvo, de activiteiten uit in verschillende Europese landen. Lynk & Co biedt nu ook private leasing aan als aanvulling op abonneren, kopen, lenen en delen.

Volgende fase

Jerry Gan, ceo van Geely Auto Group: “Sinds de oprichting van Lynk & Co in 2017 heeft het merk wereldwijd al meer dan 1 miljoen voertuigen afgeleverd en is het een van ’s werelds snelst groeiende automerken geworden. We willen Alain bedanken voor zijn jarenlange inspanningen en alles wat hij heeft gedaan om een basis te leggen voor de toekomst van Lynk & Co. We zijn verheugd Nicolas te verwelkomen bij Lynk & Co en kijken ernaar uit om met hem samen te werken terwijl het merk de volgende fase van zijn wereldwijde ontwikkelingsplan ingaat.”

Alain Visser werd in 2015 benoemd tot senior vice president global marketing en sales bij Geely Auto Group. Hij werd in 2017 ceo van het merk binnen Europa. Volgens Lynk & Co was Visser ‘de sleutel tot het creëren van nieuwe ervaringen voor klanten door middel van connected vehicle technologie en bedrijfsmodellen’.

Lynk & Co krijgt in de AM-powerranking een redelijke slagingskans toebedeeld door de redactie. Eerder had het automerk een slagingskans van redelijk/groot. Er zijn inmiddels kanttekeningen te plaatsen: veel registraties zijn simpelweg nieuwe inzet binnen een bestaand contract, verder loopt de remarketing volledig vast. De abonnementsprijs ging omhoog, waardoor het gat met andere aanbieders iets werd verkleind, maar een gezond businessmodel is het nog steeds niet terwijl de vraag veel lager is geworden. Lees hier verder 

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.