Stellantis lanceert Free2move Charge

Stellantis • Free2move biedt een compleet ecosysteem voor het opladen van elektrische voertuigen.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(Foto: Shutterstock)

Stellantis lanceert Free2move, ‘een 360-graden ecosysteem dat naadloos laad- en energiemanagement levert om aan alle behoeften van EV-klanten, waar en wanneer dan ook, te voldoen’, staat in een persbericht.

De nieuwe Stellantis Charging & Energy Business Unit beheert Free2move Charge. “Nu de snelheid van ‘mainstream’ EV acceptatie versnelt, willen onze klanten dat we meer zijn dan alleen maar mobiliteitsleverancier”, zegt Ricardo Stammatti, Senior Vice President, Charging & Energy Business Unit. “We nemen de leiding met het vormen van een gerichte businessunit die onze elektrificatie strategie zal ondersteunen en werkt als een natuurlijke verlenging van onze iconische merken.” Free2move Charge is het eerste product dat het bedrijf uitrolt.

Laadpunten

Klanten kunnen via een Free2move e-Genius team een gepersonaliseerd pakket samenstellen dat op elk moment verandert en aangepast kan worden. E-Genius support komt eerst beschikbaar in Europa.

Free2move verzorgt hulp bij installatie, financiering en garantie van laadpunten bij particuliere klanten thuis, alsmede de installatie, onderhoud en berekening van laadkosten voor bedrijven.

Stellantis gelooft dat door het wegnemen van obstakels voor het bezit van batterij-elektrische voertuigen, inclusief de laadzorgen, Free2move Charge een sleutelrol krijgt om de doelen van Stellantis te realiseren. Het overkoepelende autobedrijf van onder andere Peugeot, Fiat, Jeep, Chrysler en Citroën wil een 100 procent battery electric vehicle (BEV) verkoopmix voor personenauto’s in Europa en een 50 procent personenauto’s/lichte bestelwagens mix voor BEV’s in de Verenigde Staten realiseren.

Stellantis lanceert Free2move Charge | Automotive Online

Stellantis lanceert Free2move Charge

Stellantis • Free2move biedt een compleet ecosysteem voor het opladen van elektrische voertuigen.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(Foto: Shutterstock)

Stellantis lanceert Free2move, ‘een 360-graden ecosysteem dat naadloos laad- en energiemanagement levert om aan alle behoeften van EV-klanten, waar en wanneer dan ook, te voldoen’, staat in een persbericht.

De nieuwe Stellantis Charging & Energy Business Unit beheert Free2move Charge. “Nu de snelheid van ‘mainstream’ EV acceptatie versnelt, willen onze klanten dat we meer zijn dan alleen maar mobiliteitsleverancier”, zegt Ricardo Stammatti, Senior Vice President, Charging & Energy Business Unit. “We nemen de leiding met het vormen van een gerichte businessunit die onze elektrificatie strategie zal ondersteunen en werkt als een natuurlijke verlenging van onze iconische merken.” Free2move Charge is het eerste product dat het bedrijf uitrolt.

Laadpunten

Klanten kunnen via een Free2move e-Genius team een gepersonaliseerd pakket samenstellen dat op elk moment verandert en aangepast kan worden. E-Genius support komt eerst beschikbaar in Europa.

Free2move verzorgt hulp bij installatie, financiering en garantie van laadpunten bij particuliere klanten thuis, alsmede de installatie, onderhoud en berekening van laadkosten voor bedrijven.

Stellantis gelooft dat door het wegnemen van obstakels voor het bezit van batterij-elektrische voertuigen, inclusief de laadzorgen, Free2move Charge een sleutelrol krijgt om de doelen van Stellantis te realiseren. Het overkoepelende autobedrijf van onder andere Peugeot, Fiat, Jeep, Chrysler en Citroën wil een 100 procent battery electric vehicle (BEV) verkoopmix voor personenauto’s in Europa en een 50 procent personenauto’s/lichte bestelwagens mix voor BEV’s in de Verenigde Staten realiseren.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.