Daihatsu hervat deel productie na veiligheidstestschandaal

Daihatsu • Daihatsu biedt “diepe verontschuldigingen” aan voor het “beschamen van het vertrouwen van onze klanten en aandeelhouders”.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock).

De Japanse autofabrikant Daihatsu heeft maandag een deel van zijn binnenlandse productie hervat, zo bevestigde een woordvoerder van het bedrijf aan persbureau AFP. De hervatting volgt ruim een maand na het opschorten van alle productieactiviteiten door een groot veiligheidstestschandaal bij de dochteronderneming van Toyota.

In de fabriek in Kyoto werd de productie van de Probox-bestelwagen en de Familia-bestelwagen hervat. Daihatsu liet vorige week al weten de productie van tien andere modellen op 26 februari te hervatten, nadat het Japanse ministerie van Transport had bevestigd dat ze aan de veiligheidsvoorschriften voldeden.

Daihatsu verklaarde in december dat het bedrijf al sinds minstens 1989 veiligheidstesten had gemanipuleerd. Daarbij waren 64 automodellen van het bedrijf betrokken, waaronder ook enkele auto’s verkocht onder het merk Toyota. Tijdens crashtests werden namelijk andere airbags gebruikt dan in de auto’s die vervolgens werden verkocht. De productie van het bedrijf werd daarop stilgelegd.

Moederbedrijf Toyota meldde daarop meteen dat er voorlopig geen auto’s van Daihatsu meer worden verkocht. Daihatsu zelf bood “diepe verontschuldigingen” aan voor het “beschamen van het vertrouwen van onze klanten en aandeelhouders”. Japanse autoriteiten hebben vorige week ook een inval gedaan in het hoofdkantoor van Daihatsu in Osaka.

Daihatsu wordt sinds 2011 niet meer in Europa verkocht.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Daihatsu hervat deel productie na veiligheidstestschandaal | Automotive Online

Daihatsu hervat deel productie na veiligheidstestschandaal

Daihatsu • Daihatsu biedt “diepe verontschuldigingen” aan voor het “beschamen van het vertrouwen van onze klanten en aandeelhouders”.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock).

De Japanse autofabrikant Daihatsu heeft maandag een deel van zijn binnenlandse productie hervat, zo bevestigde een woordvoerder van het bedrijf aan persbureau AFP. De hervatting volgt ruim een maand na het opschorten van alle productieactiviteiten door een groot veiligheidstestschandaal bij de dochteronderneming van Toyota.

In de fabriek in Kyoto werd de productie van de Probox-bestelwagen en de Familia-bestelwagen hervat. Daihatsu liet vorige week al weten de productie van tien andere modellen op 26 februari te hervatten, nadat het Japanse ministerie van Transport had bevestigd dat ze aan de veiligheidsvoorschriften voldeden.

Daihatsu verklaarde in december dat het bedrijf al sinds minstens 1989 veiligheidstesten had gemanipuleerd. Daarbij waren 64 automodellen van het bedrijf betrokken, waaronder ook enkele auto’s verkocht onder het merk Toyota. Tijdens crashtests werden namelijk andere airbags gebruikt dan in de auto’s die vervolgens werden verkocht. De productie van het bedrijf werd daarop stilgelegd.

Moederbedrijf Toyota meldde daarop meteen dat er voorlopig geen auto’s van Daihatsu meer worden verkocht. Daihatsu zelf bood “diepe verontschuldigingen” aan voor het “beschamen van het vertrouwen van onze klanten en aandeelhouders”. Japanse autoriteiten hebben vorige week ook een inval gedaan in het hoofdkantoor van Daihatsu in Osaka.

Daihatsu wordt sinds 2011 niet meer in Europa verkocht.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.