Activisten proberen Tesla-fabriek nabij Berlijn binnen te dringen

Tesla • Ook is er vuurwerk afgestoken.
Robert L. Smid Robert L. Smid
De Tesla-fabriek in het Duitse Grünheide. (Foto: Shutterstock)

Activisten hebben vrijdag geprobeerd de grote autofabriek van Tesla nabij Berlijn binnen te dringen, zo meldt ANP. Demonstranten houden daar opnieuw een protestactie tegen de uitbreidingsplannen voor de fabriek. Ze willen voorkomen dat er een stuk bos voor wordt gekapt.

De nieuwste actie begon eerder deze week. Volgens de Duitse politie is het actievoerders nog niet gelukt om daadwerkelijk toegang te krijgen tot het terrein van Tesla. Wel zouden ze erin zijn geslaagd om enkele versperringen te doorbreken. Ook is er vuurwerk afgestoken.

Bij de protesten rond het fabrieksterrein is tot nu toe een vrouw gewond geraakt. Daarnaast raakten drie politieagenten gewond, laat een woordvoerder van de politie weten. De politie heeft ook al meerdere arrestaties verricht en verschillende wegen in de omgeving zijn afgezet.

Onvrede

Er heerst al langer onvrede over de uitbreidingsplannen voor de fabriek. Zo werd enkele maanden geleden nog brand gesticht bij een nabijgelegen elektriciteitsmast. Die actie werd opgeëist door een links-extremistische actiegroep. Als gevolg daarvan kwamen de fabriek en woningen in de omgeving van Grünheide zonder stroom te zitten. De fabriek lag na de brandstichting ook een tijdje stil.

Klimaatactivisten bezetten sinds eind februari ook een nabijgelegen bos. Ze verblijven er in boomhutten om de kap van het bos tegen te gaan. De autoriteiten ondernemen juridische stappen om de boomhutten te verwijderen en de demonstranten uit het bos te zetten.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Activisten proberen Tesla-fabriek nabij Berlijn binnen te dringen | Automotive Online

Activisten proberen Tesla-fabriek nabij Berlijn binnen te dringen

Tesla • Ook is er vuurwerk afgestoken.
Robert L. Smid Robert L. Smid
De Tesla-fabriek in het Duitse Grünheide. (Foto: Shutterstock)

Activisten hebben vrijdag geprobeerd de grote autofabriek van Tesla nabij Berlijn binnen te dringen, zo meldt ANP. Demonstranten houden daar opnieuw een protestactie tegen de uitbreidingsplannen voor de fabriek. Ze willen voorkomen dat er een stuk bos voor wordt gekapt.

De nieuwste actie begon eerder deze week. Volgens de Duitse politie is het actievoerders nog niet gelukt om daadwerkelijk toegang te krijgen tot het terrein van Tesla. Wel zouden ze erin zijn geslaagd om enkele versperringen te doorbreken. Ook is er vuurwerk afgestoken.

Bij de protesten rond het fabrieksterrein is tot nu toe een vrouw gewond geraakt. Daarnaast raakten drie politieagenten gewond, laat een woordvoerder van de politie weten. De politie heeft ook al meerdere arrestaties verricht en verschillende wegen in de omgeving zijn afgezet.

Onvrede

Er heerst al langer onvrede over de uitbreidingsplannen voor de fabriek. Zo werd enkele maanden geleden nog brand gesticht bij een nabijgelegen elektriciteitsmast. Die actie werd opgeëist door een links-extremistische actiegroep. Als gevolg daarvan kwamen de fabriek en woningen in de omgeving van Grünheide zonder stroom te zitten. De fabriek lag na de brandstichting ook een tijdje stil.

Klimaatactivisten bezetten sinds eind februari ook een nabijgelegen bos. Ze verblijven er in boomhutten om de kap van het bos tegen te gaan. De autoriteiten ondernemen juridische stappen om de boomhutten te verwijderen en de demonstranten uit het bos te zetten.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.