Stellantis zet groot in op Opel Grandland: 130 miljoen voor Duitse fabriek

Opel • Door de investeringen kan de BEV-opvolger van de Opel Grandland worden toegevoegd aan de productie.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
(foto: Stellantis) (Foto: Stellantis)

Stellantis gaat ruim 130 miljoen euro investeren in de assemblagefabriek in Eisenach, Duitsland. Deze fabriek is momenteel producent van de Opel Grandland SUV en gaat daarnaast de BEV- opvolger van het model bouwen. De productie van de nieuwe BEV staat gepland voor de tweede helft van 2024. Dat maakt Stellantis bekend.

De Opel Grandland die momenteel in Eisenach wordt geproduceerd, bevat ook plug-in hybride varianten. De BEV versie wordt gebouwd op het nieuwe STLA Medium-platform van Stellantis. De toevoeging van een BEV aan de productie ondersteunt volgens Stellantis Opels inzet om tegen 2028 een volledig elektrisch productgamma in Europa te hebben.

“Met deze toewijzing van STLA Medium, het nieuwe volledig BEV-platform van Stellantis, zal het hoogopgeleide personeel van de fabriek in Eisenach de kosten en de kwaliteit van de voertuigen die ze produceren blijven verbeteren om onze klanten tevreden te stellen”, aldus Arnaud Deboeuf, chief manufacturing officer van Stellantis.

Stellantis zet groot in op Opel Grandland: 130 miljoen voor Duitse fabriek | Automotive Online

Stellantis zet groot in op Opel Grandland: 130 miljoen voor Duitse fabriek

Opel • Door de investeringen kan de BEV-opvolger van de Opel Grandland worden toegevoegd aan de productie.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
(foto: Stellantis) (Foto: Stellantis)

Stellantis gaat ruim 130 miljoen euro investeren in de assemblagefabriek in Eisenach, Duitsland. Deze fabriek is momenteel producent van de Opel Grandland SUV en gaat daarnaast de BEV- opvolger van het model bouwen. De productie van de nieuwe BEV staat gepland voor de tweede helft van 2024. Dat maakt Stellantis bekend.

De Opel Grandland die momenteel in Eisenach wordt geproduceerd, bevat ook plug-in hybride varianten. De BEV versie wordt gebouwd op het nieuwe STLA Medium-platform van Stellantis. De toevoeging van een BEV aan de productie ondersteunt volgens Stellantis Opels inzet om tegen 2028 een volledig elektrisch productgamma in Europa te hebben.

“Met deze toewijzing van STLA Medium, het nieuwe volledig BEV-platform van Stellantis, zal het hoogopgeleide personeel van de fabriek in Eisenach de kosten en de kwaliteit van de voertuigen die ze produceren blijven verbeteren om onze klanten tevreden te stellen”, aldus Arnaud Deboeuf, chief manufacturing officer van Stellantis.